TELE1 Beşiktaş’ta halkın nabzını tuttu! “Mutlu musunuz?”

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 6:21 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 6:26 pm

TELE1 YouTube ekibi, Beşiktaş’ta halkın nabzını tuttu. Yurttaşlar mutluluk veya üzüntülerinin sebeplerini anlattı. Röportaj sırasında bir genç ise, ülkede Türkler mutsuz, Arapların ise mutlu olduğunu savundu. Gençlerin istediği çoğu şeyi gerçekleştiremediğine de dikkat çeken genç, “Mutlu değilim çünkü hiçbir şey alamıyorum, gezemiyorum, tozamıyorum” dedi.

TELE1’den Hude Gürbüz, Beşiktaş’ta yurttaşlara mikrofonunu uzattı. Vatandaşlara “Mutlu musunuz” sorusunu yönelten TELE1 YouTube ekibi birbirinden farklı yanıtlar aldı.

“PLAN ÇOK AMA BİR ŞEY YAPAMIYORUZ”

Mutlu olduğunu belirten bir kadın yurttaş, bunun sebebinin “Kafaya takmamak” olduğunu söyledi. Genç kadın şunları söyledi: “Fakirliğe okeyim ama keşke vizyonum dar olsaydı. Plan çok ama bir şey yapamıyoruz. Ama yine de mutluluğa odaklanıyorum.”

“DENİZE KARŞI OTURUP EVİME DÖNÜYORUM”

Yaşlı bir yurttaş da, “Tabii üzüldüğümüz zamanlar oluyor ama genellikle mutluyum. Gelip denize karşı oturup gidiyorum. Mutlu ediyor beni. Oturup evime gideceğim. Şükürler olsun Allah’a” dedi.

“ÇOĞU İNSAN GEÇİM DERDİNDEN MUTSUZ”

Yaşlı bir diğer yurtta ise, “Nasıl mutlu olacağız. Ben pek mutlu değilim. Sağlık açısından sorunumuz yok ama etraftaki çoğu insanın mutsuz olduğunu görünce mutlu olamam. Çoğu geçim derdinden mutsuz. Adalet, hukuk, hak onlara girmeyelim hiç… Eskiden istediğim gibi yaşıyordum ama artık yaşayamıyorum. Sporumu yapıp kendimi idare etmeye çalışıyorum.” diye konuştu.

“HİÇBİR ŞEY ALAMIYORUM, GEZEMİYORUM, TOZAMIYORUM”

TELE1’e konuşan bir başka genç uzun süredir mutlu olamadığını söyledi. Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı birçok isteğini yerine getiremediğini vurgulayan genç, “Mutlu değilim çünkü hiçbir şey alamıyorum, gezemiyorum, tozamıyorum. Ülkenin ve kendi maddi şartlarım buna el vermiyor. Geçmişte mutluydum, özellikle pandemiden sonra özellikle hiçbir şekilde mutlu olamadım.” ifadelerini kullandı.

“SOKAK MÜZİKLERİNİ YASAKLADILAR, SANKİ BOMBAYI ONLAR PATLATTI”

Genç konuşmasın devamında ise iktidarın gençleri mutsuz ettiğini belirterek şunları söyledi: “Konserleri iptal ediyorlar. Taksim’deki sokak müzisyenlerini bile kaldırmaya başladılar. Sanki müzikten dolayı bomba patlamış… Sınırları kapatmadık, orada bombayı müzik yapan insanlar patlatmış gibi davrandılar. Sınırların kapatılması gerektiğini düşünüyorum ben. Türkler rahat değil. Kendi üniversitemin yüzde 60’ı Arap. Araplar çok mutlu. ‘Ülke çok iyi yönetiliyor’ diyorlar, çünkü paraları var.”

Ayakkabı tamircisi: Bu ülkenin aynasıdır aileler çocuklarına patik alamıyor

Pazarda esnaf da müşteri de isyan etti! “Devlete başvurdum yardım etmediler bana”

TELE1 ekibi sordu! Vatandaş hangi partiye oy verecek?