Pazarda esnaf da müşteri de isyan etti! “Devlete başvurdum yardım etmediler bana”

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 8:39 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 12:33 pm

TELE1 TV Youtube kanalı, İstanbul’daki bir semt pazarında yurttaşların nabzını tuttu. Yurttaşlar fahiş fiyatlardan ve maddi zorluklardan şikayet etti. Pazara alışveriş yapmayan bir yaşlı kadın da, “Kızım meyve istediğinde alamadığım zaman bir anne olarak üzülüyorum. Devletten yardım istedim etmediler” dedi.

AKP’nin kötü ekonomi yönetimi nedeniyle yaşanan hayat pahalılığı ve yoksulluk her geçen gün yaygınlaşmaya ve vatandaşın cebine yansımaya devam ediyor.

TELE1’den Hude Gürbüz, İstanbul’daki halk pazarında sokağın nabzını tuttu. Yurttaşlar, ekonomik krizin etkilerini ve yaşadıkları maddi zorlukları anlattı.

“YARDIM ETMEDİLER BANA”

TELE1 mikrofonuna konuşan yaşlı bir kadın, kızının hasta olduğunu ve geçinmekte zorlandığını belirtti. Kamu kurumlarına maddi yardım talebinde bulunduğunu söyleyen yaşlı kadın, “Maaşın var dediler bana yemin ederim. Raporları da elimde duruyor. Yardım etmediler bana. Sağ olsunlar etraf yardım ediyor arada. Şuradan bir meyve alacağım, bu taraf pahalı alamam. Diğer tarafta ucuzunu alacağım. Ne olacak böyle bilmiyorum. Kızım meyve istediğinde ve alamadığımda anne olarak üzülüyorum. Arkadaşlarım ve halamın kızı yardım ediyor.” ifadelerini kullandı.

“ZAM HABERLERİ YÜZÜNDEN TELEVİZYON İZLEMEKTEN KORKUYORUZ”

Pazarda satıcılık yapan bir yurttaş ise “Sabah gelen müşteriler, akşamüstü fiyatlar düşecek diye tekrar geliyor. Türkiye’nin hali gerçekten zor. Eskinden insanlar pazarda para kazanıyordu. Biz pazarcıyız. Doğru dürüst evimize bir şey götüremiyoruz. Anneler çocuklarının istediklerini alamıyor artık. ‘Anne ne olursun bana al’ diyor ama anne alamıyor. Benim çocuğum istese ben de alamam. Akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz. Artık zam haberleri yüzünden televizyon izleyemiyoruz.” diye konuştu.

“İKTİDAR HALKI AÇLIĞA MAHKUM ETTİ, POŞETLER BOŞ”

Pazara alışveriş yapmak için gelen bir avukat ise, “Pazarda 2 ton mal satan kiloda 1’er lira kazansa 2 bin lira yapar. Şimdi 500 kilo satıyor, ne olacak kiloda 4 lira kazanması lazım. Satış azalınca esnaf kar marjını artırmak zorunda kalıyor. Tüketim azaldı. Pazarcılar eskiden yüzde 10-20’yle çalışabiliyordu. Şimdi yüzde 50’yle çalışıyorlar. Birçok insanın poşetleri boş. Halkın bir şekilde harekete geçmesi lazım. İktidar her yönüyle halkı açlığa mahkum etmiş durumda. Herkesin harekete geçmesi lazım.” şeklinde konuştu.

“YIKAYIP, SİRKELEYİP GİYECEĞİZ”

İkinci el kıyafet alan bir kadın vatandaş ise, “Durum kötü. Ben hiç böyle bir şey almamıştım bu zamana kadar. Yıkayıp, sirkeleyip giyeceğiz.” dedi.

İzmirli bakkal fahiş fiyatlara isyan etti! “Artık yeter ya”