TELE1 ekibi sordu! Vatandaş hangi partiye oy verecek?

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 12:06 am - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 12:06 am

TELE1 Youtube ekibi, İstanbul Sultanbeyli’de vatandaşlara “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusunu yöneltti. Yurttaşlar oy verecekleri partileri ve gerekçelerini TELE1 mikrofonuna anlattı.

TELE1’den Hude Gürbüz, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde yurttaşların nabzını tuttu. TELE1’in mikrofonunu uzattığı vatandaşlar, “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusunu yanıtladı.

Bir vatandaş, “Ben Saadetçiyim, milli görüşçüyüm. Kamuoyunun dikkati Altılı Masa’ya çevrilmiş durumda. İftiralar atıyorlar. Hiç olmayan bir şeyi Altılı Masa’ya yama yapıyorlar. Kendileri birileriyle istedikleri gibi buluşup konuşuyorlar, Altılı Masa’ya çamur atıyorlar. Buna üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AKP’ye oy vereceğini söyleyen bir başka vatandaş ise “AK Parti’ye oy veririm. Başka adam göremiyorum.” dedi.

“HİÇ AKP’YE VERMEDİM, BU SEFER VERECEĞİM”

Daha önce hiç AKP’ye oy vermediğini belirten bir yurttaş, “Ömrümde hiç AKP’ye oy vermedim. Bu defa AKP’ye vereceğim, canım öyle istiyor. Çünkü muhalefet yok, yönetecek biri de yok.” İfadelerini kullandı.

Pazarda esnaf da müşteri de isyan etti! “Devlete başvurdum yardım etmediler bana”

“TÜRK MİLLETİNİN YAŞAMAYA HAKKI YOK MU”

TELE1’in mikrofonunu uzattığı bir kadın yurttaş ise ülkede yaşanan sorunlara dikkat çekti. Oy verecek bir parti olmadığını söyleyen yurttaş şunları dile getirdi:

“Hiçbir partiye oy vermeyi düşünmüyorum. Ülkemde eşitlik, adalet gibi temel kavramlar icra edilmediği için hiçbiri oyumu hak etmiyor. Ben koyun değilim. Ben ülkemde kendimi özgürce ifade edemeyeceksem, burası Cumhuriyetçi bir ülke değildir. Bugün mecburiyetten dolayı oy verecek olsam küçük bir partiye veririm, baştakine gitmesin diye. Sel felaketi oldu, insanlara İBAN verildi. Devletimin hazinesi boş mu. Her felakette İBAN veriliyorsa, hazine boş demektir. Bugün ülkemizde 10 binlerce genç yurtdışına akın akın gidiyor. Çünkü geçinemiyorlar evine ekmek götüremiyorlar. Her başa gelen cebini mi dolduracak. Türk milletinin yaşamaya hakkı yok mu? Ben bu zihniyetten çok sıkıldım”

“AKP GİDECEK AMA ÇOK ARAYACAĞIZ”

AKP’li bir başka yurttaş ise, “AKP’ye oy veririm. Yaptığı işlere bakıyoruz, Türkiye artık bir yere gelmiş. Adam gibi adam. Böylesi bir daha Türkiye’ye gelmeyecek. Gidecek ama onu çok arayacağız. AK Parti iyi bir insan. İran, Irak ne hale geldi bunları görmüyoruz. Türkiye bu adam sayesinde daha iyiye gidecek. Geçinemeyen elbette vardır. Fuzuli masraf var. Telefonlar 10 bin lira. Yazıktır.” dedi.

“CUMHURİYETİ KİM KURDUYSA ONA VERECEĞİZ”

CHP’ye oy vereceğini söyleyen bir vatandaş, “Cumhuriyeti kim kurduysa ona vereceğiz. CHP, Atatürk’ün partisi ve ona vereceğiz. Ülkeyi 7 düvelden kurtarıp bize emanet etti. Mutluluk içinde eşit bir şekilde vatandaş olarak yaşıyoruz. Neden vermeyelim. Bize koskoca ülke emanet etmiş. Şu anda iyi yönetilmiyoruz. Hayat pahalılığı arttı. Emekli nasıl geçinecek. Kiralar olmuş 6-7 bin lira. Ülke yaşanmaz hale geldi. Bu ülkede nasıl durulur. Bütün insanlarımız yurt dışına kaçıyoruz. Bu ülke bizim. İçinde huzurlu yaşayalım. Ama huzur kalmadı. Bunun bir çözümünü bulmalılar. 20-30 maaş alan bürokratlar var.” şeklinde konuştu.

“ZAMLAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL, İNSANLAR AKILLANMAZ”

TELE1’e konuşan bir genç ise hayat pahalılığından şikayet etti. Oy kullanmayacağını söyleyen genç, “Ben oy kullanmam. Bana göre hepsi aynı. Siyasette hepsi birbirini kötülüyor. 2023’te de AKP kazanacak. Değişmez bu kader olmuş. O insanlar akıllanmaz. Zamlar falan kimsenin umurunda değil. Bir bekar arkadaş nasıl evlenecek. 50 bin lira eşya. Ev tutacak 10-15 bin lira. Nasıl yuva kuracak bu adam. Nereye gitsek seçim olsa. Yaşlılara sor hepsi AKP diyecek. Adam emekli maaşı alıyor. Genç napıyor, geçinebiliyor mu bunu sormaz. Asgari ücretle biri nasıl geçinecek? Seçim olsa yine aynı olacak. Bellidir değişmez.” dedi.