Tayyar’dan Pekdemirli’ye “kibir” göndermesi

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 10:44 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 10:44 am

Tarım ve Orman Bakanı görevinden alınan Bekir Pakdemirli’ye eski AKP Milletvekili ve AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan sert bir gönderme geldi. Tayyar, Pekdemirli yerine atanan Vahit Kirişçi’yi kutlarken Pekdemirli içinse kibir gönermesi yaptı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Atama kararına göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden affını istedi. Pakdemirli’den boşalan koltuğa Vahit Kirişçi atandı. Pakdemirli, 10 Temmuz 2018’den bu yana Tarım Bakanlığı görevini yürütüyordu.

Pekdemirli’nin affını istemesine AKP cephesinden sert bir gönderme geldi. Eski AKP Milletvekili, MKYK üyesi ve Star Gazetesi’nin Ankara temsilcisi olan Şamil Tayyar kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli’yi hedef aldı.

Tayyar’ın Pekdemirli’ye “kibirli” iması yaptığı paylaşımı şöyle:

“Tarım ve Orman Bakanlığına atanan Prof.Dr. Vahit Kirişçi hocamızı kutlarız. Allah yolunu açık etsin. Bekir Pakdemirli’nin ise kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim. Her görevin bir sonu var. Aslolan milletin vicdanında yer almak, Allah’ın rızasını kazanmaktır.”

Bekir Pakdemirli gitti, milyonluk elektrikli traktör projesi elinde kaldı

Vahit Kirişçi kimdir?