Bekir Pakdemirli gitti, milyonluk elektrikli traktör projesi elinde kaldı

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 7:35 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 7:50 am

Tarım ve Orman Bakanı görevinden alınan Bekir Pakdemirli, göreve geldiği günden bu yana 8 merkez birimin daire başkanı ve genel müdürünü toplam 36 kez değiştirdi.

Türkiye’nin ciğerlerini yakan orman yangınlarındaki yetersiz müdahale nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer alan Bekir Pakdemirli’nin birbirinden önemli hizmet biriminin daire başkanlarını ve genel müdürlerini sürekli değiştirmesi bürokratları huzursuz etti.

Bekir Pakdemirli‘nin göreve gelmesinin ardından bugüne Strateji Geliştirme Başkanlığı’na 6 daire başkanı, Eğitim Yayım Dairesi Başkanlığı’na 5 daire başkanı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne 4 genel müdür, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na 4 daire başkanı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na 4 daire başkanı, Personel Genel Müdürlüğü’ne 4 genel müdür, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne 3 genel müdür ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne 3 genel müdür atandı. Brüksel’e tarım müşaviri olarak petrol mühendisi, Cenevre elçiliğine ise siyasal bilgiler mezunu iki kişiyi atadı.

Bakan tarafından tanıtımı yapılan Elektrikli Traktör Projesi ile Kulak Küpesi Projesi ise aktarılan milyonlarca lira fona rağmen hayata geçmedi.

Siyasilerden Pakdemirli tepkisi: Saray kabinesi ve sistemi tel tel dökülüyor

TRAKTÖR HAYAL OLDU

Prototipi tanıtılan elektrikli traktör projesi hâlâ hayata geçirilemedi.

PATATES İTHAL OLDU

Pakdemirli döneminde Türkiye’de patates ithal yasağı kalktı. “Tohumluk olmayan, taze veya soğutulmuş” patates ithalatında gümrük vergileri ise uzun süre sıfırlandı. 200 bin ton patates ithalatı için gümrük vergisini sıfırlanmasının nedenini Pakdemirli, karantina ile açıklamıştı. ‘Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz’ diyenlere karşı ise “Türkiye’de para var ki ithalat yapabiliyor” açıklamasında bulunmuştu.

SEL AÇIKLAMASI

Bakan Trabzon Araklı’da yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği sele ilişkin “Yani sel, taşkın ve heyelanla ilgili uyarılarımızı yaptık ama en nihayetinde bu işler Allah’ın işi. Nerede ne olacağınıHABER MERKEZİ da bilemiyorsunuz” demişti.

 

“ORMANLARI BELEDİYE KORUR”

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında ormanlık alanlar küle dönmüş ve AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli’nin “ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu” sözleri tartışma konusu olmuştu.

Flaş! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti

TUHAF AÇIKLAMA

Pakdemirli, bir TV programında ‘bakanlık teklifini nasıl öğrendiği ve ne düşündüğü’ sorusuna ‘’Kabine açıklanmadan 24 saat önce telefon geldi. Ben 4 saat içerisinde Ankara’da oldum. Tarım ve Orman Bakanlığı dışında bütün bakanlıklar aklımdan geçti” diye yanıt vermişti.

AĞABEYİ FETÖ’DEN TUTUKLU

Tarım ve Orman Bakanı görevinden alınan Bekir Pakdemirli’nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevinden ihraç edildi ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

 

YILDIRIM’LA ERZİNCAN’A GİDECEKTİ

Görevden alınan Bekir Pakdemirli, eski Başkbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile birlikte Erzincan’a gidecekti. AKP Erzincan il örgütünün yaptığı paylaşımda, “Son Başbakanımız, Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’ımıza teşrif edeceklerdir” ifadeleri kullanılmıştı.