Vahit Kirişçi kimdir?

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 1:03 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 12:26 pm

Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘görevden af talebi’ kabul edilen Bekir Pakdemirli‘den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. Peki Vahit Kirişçi kimdir, mesleği nedir, hangi görevlerde bulundu?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi gazetede yayımlanan kararda, “Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi  olan Vahit Kirişci’nin biyografisi şöyle: 4 Aralık 1960’da, Kahramanmaraş’ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye’dir. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Öğretim Üyesi olarak çalıştığı Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek lisansını yaptıktan sonra İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde de doktorasını tamamladı.  

Bekir Pakdemirli gitti, milyonluk elektrikli traktör projesi elinde kaldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 16’sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın sahibi olan Kirişçi 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu. Birçok sivil toplum kuruluşunda da yönetici olarak görev üstlendi.

 22 VE 23. DÖNEM MİLLETVEKİLİYDİ

22. Dönemde AKP Adana Milletvekili olarak Meclis’e girerken, 22. dönemde de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve aynı zamanda Başkanvekilliği görevinde birlikte yürüttü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanlığı yapığı gibi 23’üncü dönemde de, Meclis’te yine aynı komisyonun başkanlığına yeniden seçildi. 4 Mart 2022’de Bekir Pakdemirli’nin yerine Tarım ve Orman Bakanı olan Vahit Kirişçi evli ve üç çocuk sahibi.

Vahir Kirişçi Tarım ve Orman Bakanlığına atandı