“Tasarruf tedbiri” tiyatroyu vurdu! Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri durduruldu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 6:09 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 7:27 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından durduruldu. Seçimden sonra tiyatrocular “dursunlar, hiçbir şey yapmasınlar, oyunlarını oynamasınlar, beklesinler” denilerek bekletildi. 20 Mayıs’ta ise tiyatrocular, belediyenin farklı birimlerinde görevlendirildi.

2019 yılında dönemin belediye başkanı Haluk Bozdoğan tarafından Tarsus Şehir Tiyatrosu kuruldu.

5 yıl içerisinde birçok ödül kazanan, öğrencileri konservatuvar sınavlarına hazırlayan Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri yeni Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından 1 Nisan itibarıyla durduruldu.

20 Mayıs’ta ise tiyatrocular belediyenin farklı birimlerinde görevlendirildi.

“Tasarruf tedbirleri” almak zorunda olduklarını belirten Boltaç, görevlendirmeler için “geçici bir tedbir” açıklamasını yaptı.

Fakat tiyatrocuların imzaladığı görevlendirme yazılarının hiçbirinde “geçici” olduğu belirtilmedi.

KONSERVATUVARA HAZIRLIK KURSU SAYESİNDE 2 ÖĞRENCİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI’NI KAZANDI

“Ezop”, “Çirkin”, “Çehov Vodvil”, “Neden”, “Masal Gülleri” adlı oyunlarıyla 236 kez sahne alan Tarsus Şehir Tiyatrosu, bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü.  Tarsus Şehir Tiyatrosu tarafından verilen “konservatuvara hazırlık kursu” sayesinde geçtiğimiz yıl 2 öğrenci Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na kazandırıldı. 2024 Nisan’da tekrar açılması gereken kursun da faaliyetleri durduruldu. Bu yıl konservatuara hazırlanmak isteyen öğrenciler de bu hizmetten mahrum bırakılmış oldu.

BELEDİYE BAŞKANI CEVAP VERMEDİ

TELE1, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri durdurulmasını Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a sormak istedi. Boltaç, TELE1’e yanıt vermedi.

Tarsus Şehir Tiyatrosu

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından durduruldu.

 

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ