Süleyman Soylu ve korumaları hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 2:33 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 2:35 pm

Eski İçişleri Bakanı Soylu‘ya kalp işareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak darp edilen 23 yaşındaki genç suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Soylu ile Soylu’nun korumalarının üç suçtan cezalandırılması istendi.

İstanbul Üsküdar’da, 26 Mayıs günü, olay tarihinde İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’ya kalp işareti yaptığı belirtilen İsmail İshak Arslan, yaka paça gözaltına alınıp, siyah bir araca bindirilerek darp edildiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Sözcü’den Sevgi Begüm Yavuz’un haberine göre İsmail İshak Arslan, avukatı Onur Cingil aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, İsmail İshak Arslan’ın Üsküdar Mihrimah Sultan Cami önündeki meydanda bulunduğu sırada olay tarihinde İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’nun bir miting gerçekleştirdiği belirtilerek, “Müvekkil tarafından Süleyman Soylu’nun çok ağır şekilde hakaretler ettiği fark edilmiş, müvekkil de bir vatandaş olarak rahatsız olsa da burada sarf edilen hakaretleri duymazdan gelmeye çalışmıştır” denildi.

Soylu’ya kalp işareti yaptığı için gözaltına alındığı iddia edildi! ‘Yardım edin bana’

‘KALP İŞARETİ YAPTI, KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİ’

Arslan’ın otobüs durağına doğru ilerlediğinde Süleyman Soylu’nun da mitingini bitirerek aynı yöne doğru tesadüfen otobüsle yola çıktığı aktarıldı. Dilekçede, Soylu’nun yaklaşık 25 milyon insana “terörist, PKK’lı, FETÖ’cü, dinsiz, imansız” gibi nefret dolu ve ayrıştırıcı ithamlarda bulunduğu belirtilerek, Arslan’ın sadece birkaç saniye iki elini birleştirerek kalp işareti yaptığı ve hiçbir kötü söz söylemediği anlatıldı.

‘TEKME TOKAT ARACA BİNDİRİLDİ’

Süleyman Soylu’nun özel koruması olduğu düşünülen bir kişinin İsmail İshak Arslan’ın ensesinden tutarak “Sen kimin adamısın lan?” diyerek küfürler ettiği anlatıldı. Arslan’ın sivil bir araca tekme tokat zorla bindirildiğinin belirtildiği dilekçede “O an için en mantıklı hareketi yaparak korkarak adını bağırmıştır ve tüm bunlar kameralara yansımıştır” denildi.

‘KAFASINA DEFALARCA YUMRUK ATIP KÜFÜR ETTİ’

Dilekçede, darp ve zorla arabaya bindirme sırasında Arslan’ın kafasının aracın üst kısmına vurulduğu, bacağına, omuzlarına ve vücudunun farklı bölgelerine iz bırakacak kadar şiddet uygulandığı ifade edildi. Dilekçede “Müvekkili araca zorla bindirmeye çalışan 2 özel korumadan biri aracı durdurup içeri girmiş, müvekkilin kafasına defalarca kez yumruk atmış, küfürler etmiş, sonra da hiçbir şey olmamış gibi arabadan inip gitmiştir” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de sahneye çıkan Sertap Erener kalp işareti yaptı: Pazar günü hep birlikte kenetleneceğiz!

‘İŞKENCEYE MARUZ KALDI, DARP RAPORU ALDI’

Aracın Paşalimanı yakınlarında depo önünde durduğu, kapısı açıldığında orada var olan ve çevredeki polislerin “komiserim” dedikleri 2 kişinin ne olduğunu Arslan’a sorduğu, Arslan’ın ise sadece kalp yaptığı için zorla alıkonularak işkenceye maruz kaldığını söylediği anlatıldı. Araçtan indirilen Arslan’ın dövüldükten sonra salıverildiğinin belirtildiği dilekçede, Arslan’ın daha sonra darp raporu aldığı aktarıldı.

SOYLU’NUN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Suç duyurusu dilekçesinde, olay tarihinde İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu ile Soylu’nun korumalarının “hakaret”, “kasten yaralama” ve “işkence” suçlarından iddianame düzenlenmesi ve cezalandırılması talep edildi.