Stoltenberg: Daha kötü günler bizi bekliyor

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 4:31 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 4:36 pm

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna işgaline ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “Putin başarısız olurken NATO da iyice birleşiyor. Rusya ile alakalı olarak İsveç ve Finlandiya iş birliğimizi güçlendireceğiz” dedi. Rusya’nın geçtiğimiz günlerde İsveç ve Finlandiya’ya yaptığı çağrı ise yeniden gündeme geldi. Rusya iki ülkeye yönelik “NATO’ya katılırsanız askeri sonuçları olur” demişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dışişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ukrayna krizine ilişkin “Rusya saldırılara devam ederken Ukrayna için gelecek günlerin daha kötü olacağı görülüyor. Bu Putin’in savaşıdır. Putin’e çağrıda bulunuyoruz. Tüm birliklerini Ukrayna’dan çeksin ve gerçekçi bir diplomasi yolu seçsin. NATO Ukrayna’ya destek veriyor. ve yine savunma alanında yardımcı oluyor ” dedi.

Stoltenberg, “Bu krize anında cevap vermeye çalışıyoruz ve hem karadan hem havadan hem de denizden caydırıcı güçlere başvuruyoruz. NATO bir savunma ittifakıdır ve amacımız buradaki ülkeleri güvende tutmaktır. Bu ittifakın parçası olarak bu savaşın Ukrayna’nın dışına çıkmasını önlememiz lazım çünkü eğer bu gerçekleşirse sonuçları çok daha yıkıcı olacaktır, ölümler çok daha fazla olacaktır” dedi.

Stoltenberg, Rusya’nın saldırıları artıracağını da öne sürerken, ‘NATO Rusya ile savaşa girme niyetine değildir.” dedi, müttefik ülkelerin Ukrayna’da NATO uçağı ve gemisi istemediklerini vurguladı. Stoltenberg, Putin’in otoritelik ve demokrasi arasında bir seçim yapması gerektiğini belirtirken, NATO’nun Rusya ile diplomasi yollarını açık tuttuğunu vurguladı.

“İSVEÇ VE FİNLANDİYA İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Stoltenberg, sözlerini, “Hepimizin bu krizden öğreneceği ders, hiçbir kıta veya hiçbir ülke bu durumla tek başına çıkamaz. Putin başarısız olurken NATO da iyice birleşiyor. Rusya ile alakalı olarak İsveç ve Finlandiya iş birliğimizi güçlendireceğiz. Bu ülkeler NATO toplantılarına katılmaya devam edecek” ifadeleriyle sürdürdü.

Türkiye’den arabuluculuk çağrısı! Çavuşoğlu: İki ülkenin bakanını Antalya’da buluşturmak isteriz