Türkiye’den arabuluculuk çağrısı! Çavuşoğlu: İki ülkenin bakanını Antalya’da buluşturmak isteriz

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 3:39 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 3:55 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu arabuluculuk çağrısında bulunarak “İki ülkenin bakanını Antalya’da buluşturmak isteriz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna için arabuluculuk çağrısında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

Türkiye’nin kararlığı ve savaşın durdurulması konusunda sarf ettiğimiz çabalar ortada. Türkiye iki ülke ile de diyalog kurabiliyor.

Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya’da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalya’ya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz.

Dün itibariyle Ukrayna’dan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesi gerçekleşti. Birkaç gün önce Odessa’daki vatandaşlarımıza ‘Oradan ayrılın’ çağrısında bulunduk, her gün oradan da tahliyeler gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İki tarafla da iletişimimiz devam ediyor. Kuşatılmış bölgelerdeki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa planımız işler, gayretlerimizi devam ettireceğiz. Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Rus tarafıyla da askerler düzeyinde temasımız devam ediyor.

ABD İLE İLİŞKİLER

Wendy Sherman’ın ziyaretine ilişkin; ABD ile gündemimizde ikili konular da var, Ukrayna’daki durum da görüşülecektir.

Hava sahamızı açık tutuyoruz. Sadece Türkiye açısında değil yaptırımı uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasın açık tutuyoruz.

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya’da yangın tehlikesi geçti! İşte dakika dakika gelişmeler…