Spotify, çalma listeleri için yeni kontrol seviyeleri ekledi

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 8:19 am

Birlikte çalma listeleri, Spotify üzerinde miksler oluşturmanın harika bir yolu. Ancak şimdiye kadar listelere kimlerin katkıda bulunabileceği ve çalışmalarınızı görebileceği konusunda çok fazla kontrolünüz yoktu. Bu durum şimdi değişiyor.

Bugün Spotify, bu çalma listeleri için yeni kontrol seviyeleri ekledi. Böylece kullanıcılar ortak çalma listelerinde bazı kontrollere sahip olacak. Bu özellikler arasında listelere kimlerin erişebileceğini sınırlama, paylaşım yapma ya da bazı özellikleri gizleme gibi noktalar mevcut olacak.

 

İlk olarak Spotify, çalma listesini oluşturanlara kullanıcıları ortak listeye davet etme veya kaldırma olanağı verecek. Ayrıca ortak çalma listelerini özel olarak ayarlayabileceksiniz, böylece erişim verdiğiniz kişiler dışında hiç kimse bu mix’leri dinleyemez, arayamaz veya görüntüleyemez. İstediğiniz zaman çalma listelerinde kimlerin çalışabileceğini ve kimlerin takip edebileceğini ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Spotify, tüm yeni kontrollerin bu haftadan itibaren kullanıma sunulacağını söylüyor.

Spotify

Ortak çalma listeleri için genişletilmiş kontroller, Spotify’ın Kasım ayından beri planladığı bir detaydı. Geçen sonbahardan önce, uygulamada görünmemeleri için sanatçıları engelleyebilirdiniz, ancak başka bir kullanıcıyı engellemek için müşteri hizmetlerine bir istek göndermeniz gerekiyordu. Engellediğiniz hiç kimse artık sayfanıza, herkese açık çalma listelerinize erişemez veya dinleme etkinliğinizi göremez. Ve elbette, fikrinizi değiştirirseniz hareket geri alınabilir. Müzik akışı devi daha kapsamlı kontroller sunarak mevcut kitlesini korumayı ve daha fazla kullanıcıya erişmeyi hedefliyor.