Soylu’ya kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan genç polislerden şikayetçi oldu

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 4:59 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 4:59 pm

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Üsküdar’daki seçim çalışmaları sırasında kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan 23 yaşındaki İsmail İshak Arslan, kendisini gözaltına alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçim kampanyası sırasında bulunduğu otobüse karşı kalp işareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve darp edildiğini iddia eden 23 yaşındaki İsmail İshak Arslan, bugün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak kendisini gözaltına alan polislerden şikayetçi oldu.

Polisler hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Arslan, başvurusunun ardından verdiği ifadesinde, araçtaki bir polisin uzun namlulu silahla dizine vurduğunu iddia etti. Arslan, polise verdiği ifadede şunları söyledi:

“Araçta bulunan 6 kişinin üzerindeki kıyafetlerde JÖH yazıyordu. Kıyafetleri yeşil renkli askeri üniforma şeklinde idi. Hepsinde silah olup olmadığını fark etmedim ancak ön tarafta oturan bir şahıs beni aracın içine almak için elinde bulunan uzun namlulu silahının arka tarafı ile dizime vurdu. Daha sonra araca bindirildim araç hareket etti. Yaklaşık olarak 100-150 metre Kuzguncuk istikameti, Paşa Limanı mevkine doğru giderken yukarıda belirttiğim bana ilk müdahale edenlerden ve üzerinde C.A.T yazılı giysisi bulunan şahıs dışardan aracı durdurup aracın içerisine bindi. Araca bindikten sonra aracın yan kapısının kapanıp kapanmadığını fark etmedim. Bu şahıs direk araca biner binmez başımı hedef alarak başıma defalarca, yaklaşık on kere yumruk attı ve bu esnada da bana hitaben küfrettiğini hatırlıyorum.”

 

Soylu’ya kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan çocuk bölüm 1’incisi olarak mezun oldu!