Soylu’nun PKK’lı dediği itfaiyeci şehit kardeşi çıktı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2022 Çarşamba 7:26 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2022 Çarşamba 7:28 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PKK’lı olduğunu iddia ettiği ve ’dağdakiler’ diye bahsettiği isimlerden Muharrem Kılıç’ın şehit kardeşi olduğu, Soylu’nun da taziye için şehidin ailesini ziyaret ettiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Fikri Karabulut, 2014’te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı. Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014’te PKK’ya katıldı” diyerek hedef gösterdiği Muharrem Kılıç şehit kardeşi çıktı.

Kılıç’ın, Şehit Mehmet Kılıç’ın kardeşi olduğu öğrenildi. Murat Ongun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

“Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.”

İmamoğlu’ndan Soylu’ya: Acizliğini millet gördü ceketini al evine git