İmamoğlu’ndan Soylu’ya: Acizliğini millet gördü ceketini al evine git

Yayın tarihi: 28 Aralık 2022 Çarşamba 4:07 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2022 Çarşamba 5:33 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Benden yardım istedi” iddiasına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, bugün basın toplantısı düzenleyerek belediyede teröristlerin işe alındığı iddiasına yanıt verdi. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun defalarca İBB’de teröristler olduğunu söylediğini fakat yetkisini bir kez bile kullanmayarak görevden almalar gerçekleştirmediğini söyledi. İmamoğlu, AKP döneminde sabıka kaydında terör eylemlerine karıştığı belirtilen kişilerin işe alındığını da belirtti. 

Soylu, açıklamaların ardından İmamoğlu’nun bir süre önce kendisini aradığını iddia ederek, “CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ını Twitter’dan etiketleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Soylu’nun iddiasına yanıt verdi. İmamoğlu, şunları paylaştı:

“Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN @RTErdogan”

“PILINI PIRTINI TOPLA, CEKETİNİ AL GİT”

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya paylaşımının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek Süleyman Soylu’nun açıklamalarına detaylı bir şekilde yanıt verdi. İmamoğlu, Soylu’ya, “Ben sana tavsiyem pılını pırtını topla ceketini al evine git kardeşim. Daha fazla kendini paralama” dedi.

İmamoğlu basın toplantısında şunları söyledi:

“Sayın Bakan her zamanki gibi kendinden beklenen seviyede bir basın açıklaması yaptı. Sayın Bakan bu açıklamasında neye sığınacağını şaşırmış bir biçimde bir de bir yalanı da bir iftirayı da ortaya koydu. Beni burada uzun yıllar tanıyan arkadaşlarım bilir: Ben hiçkimseye öyle ricacı bir telefon da açmadım açmam. İki, hiçkimseye kendi ailemi asla şikayet etmem. Bu ama kişisel hayatımda öz ailem olsun ama siyasi hayatımda siyasi ailem olsun. Tabii bunu bir çok iftirayla, karşı tarafa lekelemeyle hayatını geçirmiş ve bir günde partisin tek edip başka bir partiye gittikten sonra da 180 derece sözlerini değiştirmiş bir insandan anlamasını elbette beklemiyorum.

“BU KADAR DÜŞÜK SEVİYE HALİNİ GÖRMEDİM”

Bu zat-ı muhterem şahıs, sayın Bakan demiş ki: Beni aradı bana saygılarını sundu -Devletin her makamına saygımı sunarım. Onu söyleyeyim de- ve bu münasabetle bir iş konusunda kendisinden yardım istemişim. Yani ben şaşkınlığın böyle bir yalanla birleştiği anı hayatımda bu kadar seviye düşük halini görmedim.

“ARKADAŞLARIMA AYAR VERME GİRİŞİMİNDE HADDİNİ BİLDİRDİM”

Öncelikle şunu şöyleyim: Kendisiyle masada toplantı bir kez yaptım. Onu da sabahleyin örneğini verdim, Adalar aracının çalışması için altı saat tartıştırdı bizi. Masa dışında iki kez telefonla görüştüğüm doğrudur. Birinde benim arkadaşlarıma ayar verme girişiminde bulunduğu telefon konuşmamızda kendisine haddini bildirdim.

“BENİM KONUŞMA ÜSLUBUMU EN İYİ BİLEN BAKANLARDAN BİRİDİR”

Benim telefonda konuşma üslubumu en iyi bilen bakanlardan biridir. Tabii ki saygı çerçevesinde konuşan her bakanla da nasıl saygılı, nasıl devletinin bir makamına hitap ettiğimi yine aynı kabinede saygın bakanlar da bilir.

“SENİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A HAVALE EDİYORUM”

Şunu söyleyeyim: Hiçbir verimize yanıt veremedi, hiçbir belgemize yanıt veremedi. Açıkçası ifade edeyim ki ey sayın Bakan, acizliğini milletimiz gördü. Ben sana tavsiyem pılını pırtını topla ceketini al evine git kardeşim. Daha fazla kendini paralama. Seni Allah’a havale ediyorum. Seni bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a havale ediyorum”

İmamoğlu kararı avukatlardan önce yandaş basına tebliğ edildi