Soylu’nun basın müşaviri RTÜK daire başkan yardımcılığına atandı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 1:52 am - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 1:52 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun basın ve halkla ilişkiler müşaviri Sevilay Esen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) daire başkan yardımcılığına atandı.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun imzasıyla Sevilay Esen, RTÜK’te daire başkan yardımcısı olarak atandı.

Diken’de yer alan habere göre, Uslu tarafından imzalanan yazıya göre atama, İçişleri Bakanlığı’nın ‘oluruyla’ düzenlendiği; yeni atanan Esen için ise görevden ayrılışının bildirilmesi, maaş naklinin ve özlük dosyasının gönderilmesi istendiği iddia edildi.

Esen’in adı hala İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde basın ve halkla ilişkiler müşaviri olarak yer alıyor.

Öte yandan RTÜK’ün internet sitesinde Esen’in hangi daireye başkan yardımcısı olarak atandığına dair bir bilgi de yer almıyor. Esen’in daha önce de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda basın müşavirliği görevini yürüttüğü biliniyor.

Sitedeki bilgilere göre RTÜK’teki sekiz dairede 26 daire başkan yardımcısı bulunuyor. Ancak Diken’in ulaştığı bilgilere göre RTÜK’te hangi dairede başkan yardımcılığı yaptığı bilinmeyen en az 25 daire başkan yardımcısı bulunuyor. Bu isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişimi sırasında Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer’in eşi Fatime Yavuz Sezer de bulunuyor.

RTÜK’ün hukuksuzluğuna yargı dur dedi! TELE1’i karartma girişimine yürütmeyi durdurma kararı