Rusya Grand Prix’si iptal edildi

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 3:07 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 3:59 pm

Formula 1 yönetimi, Ukrayna’ya başlatılan operasyon sonrası Rusya Grand-Prix‘sinin 2022 takviminden çıkarıldığını açıkladı.

Rusya’ya sportif alanda bir yaptırım da motorsporlarının zirvesinden geldi. Formula 1 yönetimi, 23 – 25 Eylül’deki Rusya Grand Prix’sini takvimden çıkardığını duyurdu.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Formula 1 yönetimi, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi sonrası Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve takımlarla mevcut durumu değerlendirdi ve 23 – 25 Eylül’deki Rusya Grand Prisini takvimden çıkardığını açıkladı.

Formula 1’in açıklaması şu şekilde: “FIA, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri ziyaret ediyor. Ukrayna’daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor, mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunması umudunu taşıyoruz. Perşembe akşamı (Dün) F1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşlar mevcut koşullarda Rusya Grand Prix’sini düzenlemenin imkansız olduğu görüşünde birleşti.”

Zelenskiy’nin çağrısına Putin’in yanıtı Çin’den geldi

Çavuşoğlu: Rusya kendince madde koydurmuş, boğazları kapatamayız