İbrahim Zarap hakim karşısına çıktı: Öldürme niyetinde değildim, hayatta olmasından belli

Yayın tarihi: 12 Nisan 2021 Pazartesi 11:13 am - Güncelleme: 12 Nisan 2021 Pazartesi 11:45 am

Samsun’da 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde boşandığı kadını darp eden İbrahim Zarap’ın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Tanıkların dinlendiği duruşma Zarap’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesiyle 11 Mayıs’a ertelendi.

Samsun’un Canik ilçesinde sokak ortasında 3 yıl önce boşandığı E.M.’yi darp eden ve görüntülerin sosyal medyada yayılması sonucu tutuklanan İbrahim Zarap isimli erkek ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

İbrahim Zarap tarafından darp edilen genç kadının kardeşi konuştu

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, mağdur  E.M. ile babası, annesi, kız kardeşi, avukatları, sanık avukatı ve kadın haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı. Sanık İbrahim Zarap, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, basına kapalı gerçekleştirildi.

“ÖLDÜRME NİYETİNDE DEĞİLDİM”

Duruşmada savunma yapan Zarap, şunları söyledi:

“Telefonu elime aldığımda ekranı kırılmıştı, ben de sinirlendim yere attım. Çok pişmanım keşke olmasaydı. Ben sineye çektim ama o benim hakkımda televizyonlarda yalan konuştu. Affınıza sığınıyorum, bu olay bilinç kaybımla oldu, öldürmek niyetinde değildim. Hayatta olmasından belli zaten, öldürmek isteyen olaya devam ederdi. Olay yerine geldiğimde ‘sana çocuğu göstermeyeceğim’ dedi, tehdit edince bilincimi kaybettim. Bilinçsizce oldu, olayın başını ve sonunu hatırlıyorum sadece. Bilinç kaybıyla yaptım, özür diliyorum beni affetsin. Olay öfke patlamasıyla oldu, çok pişmanım. Videoyu izleyemedim, çocuğumun önünde olduğu için çok pişmanım keşke olmasaydı. O gün saat 17.00-18.00 gibi içmeye başladım. Çocuk annemdeydi.”

DURUŞMA 11 MAYISA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, yaklaşık 10 dakika sürenin ardından sanık Zarap’ın tutukluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Mayıs’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Samsun Karşıyaka Mahallesi’nde 6 Mart’ta gece İbrahim Zarap, 5 yaşındaki kızını teslim etmek için buluştuğu 3 yıl önce boşandığı E.M.’yi darp etmişti. Başında ve yüzünde ezikler oluşan E.M. hastaneye kaldırılmış, gözaltına alınan Zarap “kasten öldürmeye teşebbüs”ten tutuklanmıştı. Eşinden yaklaşık 3 yıl önce boşandığı öğrenilen kadının cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde çocuğunun gözü önünde darğ edilmesi sosyal medyada tepki çekmişti.

E.M.’yi daha önce de darp ettiği ve bıçakla yaraladığı öne sürülen İbrahim Zarap’ın yaralama suçundan da yargılandığı ortaya çıkmıştı.