Sokak ortasında boşandığı kadını darp eden İbrahim Zarap için istenen ceza belli oldu

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 11:29 am - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:29 am

Samsun’da 3 yıl önce ayrıldığı E.M. isimli genç kadını sokak ortasında 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde darp eden İbrahim Zarap isimli erkek hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zarap’ın “kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme” suçlarından 18 yıla kadar hapsi istendi.

Samsun’un Canik ilçesinde İbrahim Zarap, kendisinde kalan 5 yaşındaki kızını teslim etmek için 3 sene önce ayrıldığı E.M. ile ilçe meydanında buluştu. Bu sırada genç kadına saldıran Zarap’ın o anları çevredekiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ve tepki toplamasının ardından gözaltına alınıp tutuklanan Zarap hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme’ suçlarından hakim karşısına çıkacak Zarap’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

“BU İŞİ BURADA BİTİRECEĞİM”

Taraf beyanları, tanık anlatımları, kamera kayıtları ile düzenlenen rapor ve belge içeriklerinin yer aldığı iddianamede olayın gelişimine şu ifadelerle yer verildi:

“E.M.’nin 5 yaşındaki kızını teslim almak için şüpheli İbrahim Zarap’ın bulunduğunu beyan ettiği Canik Belediyesi önüne gittiği, kızını alacağı sırada şüphelinin alkollü olduğunu fark edip, şüphelinin alkol almak istiyorsa kendisine haber vermesini, kendisinin kızını gelip alabileceğini, bu şekilde kızını almasını istemediğini söylediği, bu şekilde taraflar arasında alkol ve kızları konulu kısa bir konuşma olduğu ve İbrahim’in E.M.’ye vurduğu (…) tanık anlatımına göre bu sırada olay yerine gelenlere ‘Ailevi mesele siz karışmayın, ben bu işi burada bitireceğim, öldüreceğim’ diye bağırdığı, gelen tanığın bu sırada bağırdığı, müştekinin adli rapor içeriklerine göre kırık oluşacak şekilde yaralandığı, cep telefonunu almaması için parçaladığı sırada çevreden gelenlerin müdahalesi ile eylemini sürdüremediği anlaşılmıştır.”

İddianamede E.M.’nin olay sırasında Zarap’ı uyararak ameliyatlı olduğu yere vurmamasını söylediği, ancak o bölgeye daha fazla vurduğu belirtildi.

Öte yandan Zarap’ın olay sırasında cep telefonuna ulaşmaya çalışan Metoğlu’nun telefonunu da kırdığı için ‘mala zarar verme’ suçundan da yargılanacağı öğrenildi.