Sokak ortasında bir kadını darp eden İbrahim Zarap tutuklandı

Yayın tarihi: 7 Mart 2021 Pazar 12:56 am - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 4:32 pm

Samsun’da, İbrahim Zarap tarafından sokak ortasında öldüresiye darp edilen E.M.’nin tedavisi sürüyor. Hastahanede tedavi altına alınan E.M.’nin bilincinin açık olduğu durumunun da iyiye gittiği öğrenildi.

Samsun’da dün akşam saatlerinde yaşanan saldırıda İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızları E.M.’yi teslim etmek üzere anne E.M. ile ilçe meydanında buluştu. İbrahim Zarap, E.M.’ye tekme- tokat saldırdı. İbrahim Zarap’ın yere yığılan kadına tekme atmaya devam ettiği anlar ise çevredeki evlerden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı. Sanık cezaevine gönderildi
Görüntülerde çevredekilerin evlerinin penceresinden bağırmasına, küçük kızının da anne diyerek ağlamasına aldırmayan saldırganın, yerde yatan eşine art arda tekmeler savurduğu, başını da yere çarptığı görüldü. Olayın sosyal medyaya düşmesinin ardından İbrahim Zarar gözaltına alındı. Zarap bu sabah çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KADININ BİLİNCİ AÇIK

Zarap’ın darp ettiği kadının sağlık durumu da merak ediliyordu. Tele 1’e konuşan E.M.’nin kız kardeşi Rümeysa M., ‘’Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor. Gözleri açık, ama konuşamıyor. Bilinci açık ama.’’ dedi.

DEFALARCA ŞİKÂYETÇİ OLMUŞ!

Şiddeti paylaşan sosyal medya kullanıcısı kadının ablası olduğu söylerek, söz konusu videoya, “Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam.O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim. Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı. Videoda sokak ortasında küçücük bi çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM. EĞER BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE TEK SORUMLUSU İBRAHİM ZARAPTIR .” dedi.

“EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

Kızı E.M. ile İbrahim Z.’nin yaklaşık 3 senedir ayrı olduklarını belirten baba İsmail Metegül, “İbrahim’in çocuğuyla bugün görüş günüydü. Kızım geri teslim almaya gitti ve bu hale geldi. Devletin bunun gibileri salmaması lazım. Yoksa vatandaşa sıkıntı olacaklar, bir aileye sıkıntı olacaklar. Orada 5 yaşında kızının yanında bu hareketi yapıyor. Allah razı olsun, vatandaş duruma müdahale ediyor. Ben en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Yapılan açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığı İbrahim Zarap’ın boşandığı kadını darp etmesine ilişkin, saldırgan İbrahim Zarap’ın gözaltına alındığı, ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü söylendi.

BAKAN GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Gül olaya ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı.

Gül şunları söyledi:

“Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak.”

SAĞLIK DURUMU AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye’yi üzdü. Samsun’daki olayda 112 Acil Ekibimiz, 21.11’de gelen çağrı üzerine 21.16’da hastaya, 21.20’de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesinde olan hastanın hayati sorunu yok” açıklaması yaptı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından yurttaşlar tarafından etkisiz hale getirilen ve gözaltına alınan İbrahim Zarap emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. İbrahim Z.’nin polise verdiği ifadesinde, şu ifadeleri kullandı:

“Kızımı teslim ederken bana, ‘Sana bir daha kızı göstermeyeceğim’ dibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım”