Sinan Oğan CNN International’a konuştu! Destek kararı için tarih verdi

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 4:39 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 4:39 pm

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından ABD merkezli yayın kuruluşu CNN International’a konuştu. Oğan, “İstişarelerimiz bir iki gün daha devam edecek. İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre; yüzde 5,2 oy alarak üçüncü olan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, ABD merkezli yayın kuruluşu CNN International’a açıklamalarda bulundu.

CNN’den Becky Anderson’a konuk olan Oğan, şartlarının terörle mücadele ve sığınmacıların geri gönderilmesi olduğunu belirterek “Ben Kürt karşıtı değil terör karşıtıyım” dedi. Oğan, sığınmacılara yönelik politikaları sorulduğunda ise “Amerikan polisi kaçak göçmenlere ne yapıyorsa biz de aynısını yapacağız” yanıtını verdi. Oğan, şartları arasında Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmemesinin de yer aldığını ekledi.

“İSTİŞARELER İKİ GÜN DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceği yönündeki soruya Oğan, “İstişarelerimiz bir iki gün daha devam edecek. İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da olabilir. Şu an netleşmiş bir kararımız yok” yanıtını verdi.

MHP, Sinan Oğan’ı hedef aldı! “Ülkücü değil”