Seval Türkeş: Saldırının Soylu’nun himayesinde olduğu izlenimi var

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 12:03 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi 12:08 pm

Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıya ilişkin konuşan Seval Türkeş, “Bu saldırının İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç” dedi.

Ankara’da Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü sebebiyle Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe Ülkü Ocakları üyesi oldukları iddia edilen kişiler tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin konuşan Seval Türkeş, “Bu saldırının İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var” dedi.

Halk TV’de konuşan Seval Türkeş, “Hâlâ bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargının devreye sokulmaması bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kutalmış Türkeş’ten Bahçeli’ye yanıt: Bahçeli ülkücü değildir!

“ÇATIŞMA ORTAMI YARATMAK AMAÇLANMIŞTIR”

Türkeş, “Davetlilerden rahatsız olmuş olabilirler mi? Konuklar neye göre davet edildi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Konuklar Türkeş’e saygısı sevgisi olanlar davet edildiler. Bu Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunun bir parçası olarak ben değerlendiriyorum. Bunu yapan siyaset zemininden uzaklaştırarak, çatışma ortamına sürüklemeyi hedeflemektir. Çünkü Alparslan Türkeş ismi büyük isimdir. Bu vakfın hedef alınması tabii ki belli bir amaçla buraya saldırılmıştır. Burada çatışma ortamı yaratmak amaçlanmıştır. Şükrediyoruz ki ölüm olmadı. Ama orada ak saçlı belli bir yaşa gelmiş büyüklere bayrakların çubuklarını çıkararak -uçlarında demir var o bayrakların- yaralamak… Alpaslan Türkeş ismi altındaki bu sivil toplum örgütünün içinde ülkücü olmadığını gösteriyor zaten. Hiçbir ülkücü böyle bir saldırıya alet olmaz. Gerçek ülkücü, bu tür insanlık dışı davranışı sergilemez. Bu şu anda büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşan milletimizin her şeyden sıkılmış boğulmuş bir vaziyetteyken ortama birlik beraberlik güzellik yaymak gerekirken böyle korku yaymak herhalde bir provokasyon olduğu açıktır.”

MHP’liler Türkeş’i anma töreninde birbirlerine girdi

“SORUŞTURMA BAŞLATILMAMASI BUNU GÖSTERİYOR”

“Bu büyük bir olay, Türkeş’in manevi şahsiyetinin hedef alındığı, böyle bir vakfın çatısı adına gerçekleşen saldırı kolay izah edilecek gibi değil” diyen Seval Türkeş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret etti:

“Sayın Bahçeli’nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Bu saldırının İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargının devreye sokulmaması bunu gösteriyor. Görevlileri hassasiyete davet ediyoruz.”

AKP’li başkanın ablası anmaya saldırıyı anlattı: Soylu’yu aradım telefonuma çıkmadı