AKP’li başkanın ablası anmaya saldırıyı anlattı: Soylu’yu aradım telefonuma çıkmadı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:10 am - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:16 am

AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel, Ankara’da Alparslan Türkeş‘i anma toplantısına yapılan baskını anlattı. Altınel, “Bosnalılara saldıran Sırplar gibi vuruyorlardı; polisi aradım, gelmediler” dedi.

AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel  Türkeş anmasına yapılan saldırıyı anlattı. Cumhuriyet’e konuşan Altınel, “Orası siyaset üstü bir vakıf. Türkeş’i seven herkes toplanmıştı” dedi. Altınel, törene oğluyla gittiğini, protokolde oturduğunu ve dışarıda da bayağı polis olduğunu kaydetti. Olay anını anlatırken sinirlerinin bozulduğunu ve tansiyonun yükseldiğini ifade eden Altınok, saygı duruşundan sonra Türkeş’in ruhuna Kuran okunmasının başladığını belirterek şöyle dedi:

“En az 50 kişilerdi. Utanç tablosuydu. Ne Türkeş’e yakışıyor ne ülkücülere yakışıyor. Önce Mahmut Öztürk’e (eski milletvekili), Ali Uzunırmak’a (Eski Ocak Başkanı) giriştiler. Bayrakların arka demir tarafıyla, Bosnalılara saldıran Sırplar gibi vuruyorlardı. 80 yaşındaki Mahmut Ağabey’in kafasından kan boşaldı. Yaşlı insanları kanlar içinde tuvalete sakladık. Polisi aradım, gelsinler diye, gelmediler. Süleyman Soylu’yu 25-30 senedir evladım gibi severim. Onu da aradım olay yerinden. O da cevap vermedi. Sonra akşam aradım. Koruması açtı, ‘Söyleyeceğim abla’ dedi.”

“MHP’Lİ BAŞKANDA SİLAH VARDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istediğini belirten Günaydın Altınok, “Ona da gideceğim, anlatacağım. Turgut’a da (Kardeşini kastediyor) aynısını yaptılar. Gördükleri yerde taşladılar. Bir partinin başkanı bir belediye başkanını (Mansur Yavaş) tehdit ediyor. Nerede devletimiz nerede emniyetimiz. Gözümle gördüm, MHP İl Başkanı’nın belinde silah vardı. Salonda yukarıda MHP’nin encümen azası da vardı. Belli ki gözlemeye gelmiş.”

“YAHNİCİ’Yİ DÖVDÜLER”

“Ülkücüyüz dediler. Türkeş’in posterini, Türk bayraklarını yerlere attılar. Eğer ki o salona giren eşkıyaların birazcık kanı olsaydı şehidin abisine vurmazlardı. Bülent Yahnici’yi de dövdüler. Onun kardeşi ülkücü şehitlerden (Ercüment Yahnici’yi kastediyor) Çok yaralı vardı. Bakmayın bizimkiler ortaya çıkmadı. 50-55 yaşında bir kadının kolu çatlamış, rapor almış. Beni iteklediler, darp ettiler. Araya girmeye çalıştım. Birisinin tırnağı göğüs kısmıma geldi.”

Kutalmış Türkeş’ten Bahçeli’ye ‘Mansur Yavaş’ yanıtı: Niye rahatsız oluyorsun?