MHP’liler Türkeş’i anma töreninde birbirlerine girdi

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 5:14 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 1:59 pm

Alparslan Türkeş Vakfı’nın Ankara’da Türkeş’in doğum günü nedeniyle anmak için düzenlediği etkinlik sırasında, içeridekilerin iddiasına göre MHP üyesi olduğu söylenen ülkücü bir grup salona girerek konuşmacılara ve salonda bulunanlara saldırdı.

İddialara göre etkinliği MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ hedef gösterdi. Baştuğ, yaptığı paylaşımlarda etkinlikte konuşmacı olanların Türkeş’i anamayacağını, etkinlikte konuşmacı olan eski MHP Milletvekili Ali Uzunırmak’ın İYİ Parti’ye geçmesini, Muhittin Çolak’ın da Alparslan Türkeş’i para karşılığı sattığını sebep olarak gösterdi.

Baştuğ, son paylaşımında, “Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir” dedi.


Etkinlikte bulunan insanların söylediğine göre; Yenimahalle Belediyesi’ne ait binada gerçekleşen etkinlik için polis kapı önünde bekliyordu. Etkinliği düzenleyenler, saldırganların polisin engellememesi sonucu içeri girdiğini belirtti. İşte Turgay Baştuğ’un o paylaşımları: