Selçuk Özdağ, seçim için tarih verdi!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 1:18 am - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 1:18 am

TELE 1 ekranlarındaki Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden erken seçim kararı çıktığını söyleyerek tarih verdi.

TELE 1 ekranlarındaki Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programının bu haftaki konukları, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Siyaset Bilimci Edgar Şar, Gazeteci Cüneyt Akman, Gazeteci Semra Topçu ve Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç oldu. Ekonomik krizden, asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin birçok konunun tartışıldığı programda Selçuk Özdağ, Türkiye’nin erken seçime gideceğini iddia ederek seçimin gerçekleşeceği tarihi de açıkladı.

“128 MİLYAR DOLARI UNUTTURMAMALIYIZ”

Ekonomik krizin sebeplerini açıklayan Özdağ, 128 milyar doları ve 6-7 yerden maaş alanları unutturmamalıyız diyerek krizin sebebi olarak iktidarı işaret etti. Özdağ, 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışmasını nihayete erdirdiğini de söyleyerek bu hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşmak için  bir kitapçık yayınlayacağını da duyurdu. Özdağ ayrıca ayınlanacak kitapçıkta cumhurbaşkanı nasıl seçilecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı nasıl oluşacak sorularının da yanıtlanacağını açıkladı.

Özdağ, açıklamasının devamında yayınlanacak kitapçıkta parlamenter sistemde nasıl bir ekonomik modelin izleneceği de anlatılacağını bildirdi. Ayrıca kitapçıkta nasıl bir üniversite, nasıl bir eğitim, nasıl bir dış politika sorularının cevaplanacağı da açıklanacak.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİNDEN ERKEN SEÇİM TARİHİ ÇIKTI

Selçuk Özdağ, erken seçim tartışmaları konusunda önemli bir iddia da ortaya attı. Özdağ seçimle ilgili, “Geçen aylarda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde 19 Haziran’da seçim kararı aldılar. Benim tahminimce ve aldığımız duyumlarca da bu şekilde. Türkiye’de bir baskın seçim olacak” ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş isyan etti: Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız