Mardin’deki 23 Nisan törenine protokol skandalı! AKP’liye koltuk var CHP’liye yok

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 3:05 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 3:05 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmi törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP Yeşilli İlçe Başkanı Eşref Çokan‘a verilmedi. Çokan da töreni terk edip çocukların okulda yaptığı törene katıldı.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yeşilli Gençlik Merkezi’nde düzenlenen resmi törende protokol krizi çıktı. Törene davet edilen AKP’li ilçe başkanı için protokolde koltuk verilirken CHP Yeşilli İlçe Başkanı Eşref Çokan için koltuk ayrılmadı.

ÇOCUKLARIN TÖRENİNE KATILDI

TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na açıklamalarda bulunan Çokan, kendisine de koltuk verilmesinin gerektiğini görevlilere söylemesine rağmen, kendisine yeni bir koltuk bulunamadığının söylediğini ifade etti. Töreni terk eden Çokan, yaşananlardan dolayı da kaymakama tepki gösterdiğini söyledi. Çokan töreni terk edip çocukların 23 Nisan için okulda yaptığı törene katıldı.

Mardin’de Kılıçdaroğlu’na oy verenler tehdit edildi iddiası!

Konu hakkında açıklama yapan Eşref Çokan şunları söyledi:

Bugün Atatürk’ün yurtta ve cihanda sulh ile 23 Nisan egemenlik kayıtsız milletindir sözüne atfen bu bayram şenliğinde ben CHP Yeşilli İlçe Başkanı olarak bayram protokolüne hazır olarak katıldım. Protokolde bana yer verilmemesi üzerinde kaymakama bunun bir ayıp ve nezaketsizlik olduğunu söyledim mazeretleri olarak “sandalyenin yetersiz olduğunu ondan dolayı size yer veremiyoruz kusura bakmayın” demeleri üzere tepki göstererek protokolü terk ettim kamu oyuna saygıyla arz ediyorum

Kaynak: TELE1