Özgür Demirtaş isyan etti: Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 10:23 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 5:14 pm

Ekonomist, Prof. Özgür Demirtaş, Katıldığı bir televizyon programında Merkez Bankası’nın faiz indirim politikalarına isyan etti.

Sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın para politikalarını eleştiren Prof. Özgür Demirtaş  CNN’de yayınlanan “Akıl Cemberi” programında faiz indirimine isyan etti.

Demirtaş Merkez Bankası’nın stokçuluk eleştirilerine yanıt vererek, “Çünkü insanlar bugün alabildiklerini yarın alamamaktan korkuyorlar” dedi.

Merkez Bankasının para politikalarını da eleştiren Demirtaş, “Marsa adam yollayacak kadar akıllılar ama faizi indirine üretim patlaması olacağını anlamayacak kadar akılsızlar mı zannediyorsunuz? Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız?” ifadelerini kullandı.

Dolar 14 TL’yi aştı Özgür Demirtaş isyan etti!

ASGARİ ÜCRET SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Asgari ücret ile ilgili hakkında çıkan iddialara da yanıt verdi. “Ben yıllardır televizyona çıkmıyorum. Hakkımda öyle yanlış bir alt yazı yazılmasaydı da çıkmayacaktım. Özgür Demirtaş öyle asgari ücrete karşı falan değil. Özgür Demirtaş şunu söylüyor:” ‘Bu tipte yanlış para politikasının olduğu Türk Lirasının her gün eridiği dolara bazlı gıda ürünlerinin kıyafetin, demirin, çeliğin bu kadar arttığı bir ortamda siz asgari ücreti 10 binde 50 binde 100 binde yapsanız sonuçta o asgari ücretli 10 yıl öncesine 30 yıl öncesine göre daha mutsuz olur. Önemli olan nominal maaşların artması değil’ sözlerini kullandı.

Hakkında yapılan haberlere “Bu tetikçiliktir ya” diyerek tepki gösterdi.