“Şehitlerin sorumlusu AKP’dir” diyen Gökhan Günaydın: Gerekli önlemleri aldıysanız 12 Ocak niye oldu?

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 2:13 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 2:14 pm

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “2002 yılında şehit sayımız 7 idi. Artık bir gecede 9 canımızı kaybediyoruz. Sorumlusu AKP ve politikalarıdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, dün terörle mücadele gündemiyle yapılan TBMM Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı.

Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TBMM özel oturumunda Millli Savunma ve Dışişleri bakanlarının konuşmaları sonrasında, CHP grubu adına konuşarak, nedenleri ve sonuçlarıyla birlikte terörü ele aldım. 2002 yılında şehit sayımız 7 idi. Artık bir gecede 9 canımızı kaybediyoruz. Sorumlusu AKP ve politikalarıdır” ifadelerine yer verdi.

“ASKERİ SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTMENİN ÖZ ELEŞTİRİSİNİ YAPMA İHTİYACI”

Günaydın, dünkü konuşmasında terör saldırılarında askerlerin şehit düşmesinin nedeninin AKP politikaları olduğunu belirterek AKP’nin iktidara geldiğinden bugüne kadarki dış politika uygulamalarını eleştirmişti.

Günaydın şu ifadeleri kullanmıştı:

“Son 20 gün içerisinde 3 önemli saldırı olmuş, bu saldırıların tamamı 10 kilometre yarıçapın içerisinde. Burada diyorlar ki: “Terörün kökünü kazıdık, teröristler göz açamıyorlar.” Arkadaşlar sayenizde en büyük propagandayı yapıyorlar. Ben soruyorum: 22-23 Aralık saldırılarından sonra gerekli önlemleri aldıysanız 12 Ocak niye oldu? Bugün, bu 12 Ocaktan sonra gerekli önlemleri aldınız mı? Ve bize yeni çocuklarımızın toprağa düşmeyeceğini, şehit olmayacağını garanti edebiliyor musunuz? Burada Sayın Savunma Bakanı diyor ki: “Her kolda Sıhhiye var, her üs bölgesinde de bir tabip var.” Siz konuşurken Sayın Bakan, bize telefon geliyor, çocuk diyor ki: “Tıp fakültesinden mezun oldum; uzmanlığımı yapamadım, mecburi hizmet için bölgeye gönderildim. Beni aldılar, helikopterle Kuzey Irak’ta bir üsse indirdiler. Siz böyle mi tabipleri oralara koyuyorsunuz? Türkiye’nin askeri sağlık sistemini çökertmenin bir öz eleştirisini yapmanın ihtiyacı içinde değil misiniz?”

Gökhan Günaydın, Kuzey Irak şehit, TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “2002 yılında şehit sayımız 7 idi. Artık bir gecede 9 canımızı kaybediyoruz. Sorumlusu AKP ve politikalarıdır” dedi.

Kaynak: TELE1