Sarıgül: CHP’nin Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha çok ihtiyacı var

Yayın tarihi: 16 Eylül 2023 Cumartesi 2:20 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 2:22 pm

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu‘na her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirtirken, genel başkanlık adaylığını açıklayan Özgür Özel ile Örsan Öymen’e de başarı diledi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,  İstanbul’da gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

‘DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANDILAR’

Sarıgül, CHP genel başkanlığı yarışıyla ilgili “Sayın Özgür Özel’e başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi demokratik bir partidir. Her Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin genel başkanlığa aday olma hakkı vardır. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir demokrasi anlayışıyla her iki genel başkan adayı arkadaşa da genel merkezimizin kapılarını açmıştır. Her iki genel başkan adayı da genel merkezde açıklamalarını yapmış, demokratik haklarını kullanmışlardır. Sayın Özgür Özel de, sayın Öymen de demokratik haklarını kullanıyorlar. Böyle bir yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar dilerim. Bundan sonra artık kurultay delegeleri konuşacak. Bundan sonra özellikle köylerinde, mahallelerinde, ilçelerinde, illerinde seçilen kurultay delegeleri Cumhuriyet Halk Partimizin gelişmesi, güçlenmesi, Cumhuriyet Halk Partimizin ülkemizi ileri demokratik, medeni ülkeler seviyesine taşıması için kurultay delegeleri en doğru kararı verecektir” dedi.

Kaftancıoğlu’ndan Özel’e gönderme: Kardeşim önce kendinizi değiştirin

‘KILIÇDAROĞLU’NA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR’

Sarıgül şöyle devam etti: “Ben Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarlada üretim, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyen bir genel başkandır. Liyakate önem veren bir genel başkandır. Hakka, hukuka ve adalete önem veren bir genel başkandır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son yaptığı çalışmalarla ayrıştıran değil bütünleştiren olmuştur. Siyasi hayatında hiçbir araya gelmeyecek olan partileri bir araya getirmiş ve kardeşlik hukukunu en iyi şekilde sağlamıştır. Helalleşmeyi en iyi şekilde sağlamıştır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin son 50 yılında görev alan bir arkadaşınız olarak her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partimizin şu anda Kemal Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı olduğuna inanıyor.”

Özel’den kongrede ‘Kılıçdaroğlu’ sloganlarına yanıt: Beni Soylu susturamadı…

Anadolu Ajansı’nın beklenti anketinden dev faiz artışı tahmini çıktı

Mülakat vaadi yalan olmuştu! Bakan Tekin öğretmen atamasında ‘yeni sistemi’ anlattı