Sağlık Bakanı’ndan Türkiye’de iki hastaneyi alarma geçiren çift için açıklama

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 2:27 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 2:43 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan bugün de Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Çinli turist çiftin, 26 kişinin öldüğü Wuhan kentinden geldiğini açıkladı.,

İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den yayılan Corona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “şu ana dek havalimanlarında şüpheli bir vakaya rastlanmadığını” duyurdu.

Bakan Koca dün İstanbul Büyükçekmece’de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu.

13 kent karantinada, Çin Seddi kapatılıyor… İşte Dünyayı korkutan virüsün ilk görüntüleri

Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Fahrettin Koca, Maltepe’de Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen çiftin bu sabah özel ambulansla Çin’e gönderildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı, “Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da” sözlerine ekledi.

ŞOFÖR VE TERCÜMAN ARANIYOR!

Sağlık Bakanı, “Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem atında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik” ifadelerini kullandı.

Şahsın korunmasız, yakın temasta olduğu kişilerin de taramadan geçirildiğini anlatan Koca, turistlerle temasta olan şoför ve tercüman dahil 20 kişinin arandığını açıkladı.