İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 3:14 pm

İstanbul Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Ha stanesi’ne sevk edildi. Çift burada karantina altına alındı. Hastanede yoğun güvenlik önlemi alınırken tüm çalışanlara maske dağıtıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıkladı. Hastanede temasta bulunan 15-20 kişi gözlem altında tutuluyor.

İstanbul’da Çinli turist ve eşi, henüz belli olmayan bir sebeple Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne alınmıştı. İki kişi, kapatılan bir alanda tedavi altına alındı. Yapılan ilk tedavinin ardından Çinli turist ve eşi farklı ambulanslarla Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bakan Koca dün İstanbul Büyükçekmece’de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu. Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Fahrettin Koca, Maltepe’de Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen çiftin bu sabah özel ambulansla Çin’e gönderildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı, “Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da” sözlerine ekledi.

Çin’de panik yaratan görüntüler. İnsanlar yere yığılıyor. Ölü sayısı 830’a yükseldi

Fahrettin Koca şunları söyledi:

“TEMASTA BULUNAN 15-20 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA TUTULUYOR”

Virüs koronavirüs ailesinden ve daha önce insanlarda görülmeyen yeni bir alt tip. Bu yüzden ciddiyetle ele alınması gereken bir halk sağlığı meselesi olarak gündemimizde. Başta havaalanları olmak üzere önlemlerimizi aldık. Virüsün farklı ülkelere yayılması üzerine risk değerlendirme toplantısı yaptık. Kurulun tavsiyeleri doğrultusunda önlemlerimizi hayata geçirmeye başladık. Hastalıkla alakalı gelişmeleri takip ediyoruz.

Çarşamba gecesi Büyükçekmece’de hastaneye başvuran Çin uyruklu kişi Vuhan’dan geldiği öğrenilince izole edildi. Bu konuda bilgi kirliliği var. Çift olduğu söylendi, domuz gribi olduğu söylendi. Kadın hasta Süreyya Paşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı. Kadının Çin’den beraber geldiği yolcuların hiçbirinde bulguya rastlanmadı. Diğer yolcular döndü, bu yolcu ise 36 saat gözlem altında tutuldu.

Klinik bulgularında herhangi bir bozulma gözlenmedi. Şüpheli vaka olarak gördüğümüz hasta ülkesine dönme talebi üzerine Çin’e özel ambulans ve sağlık personelimizle gönderdik. Şüpheli vaka her ne kadar ülkesine dönmüş olsa da temasta olduğu kişileri taramadan geçiriyoruz. En ufak bir şüpheye mahal vermek istemiyoruz. Hastanede temasta bulunan 15-20 kişi gözlem altında tutuluyor.

“ÇİNLİ HASTAYI ÖZEL AMBULANS İLE GÖNDERDİK”

Hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte biz bunu şüpheli vaka olarak kabul ettik. Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk dilerek negatif basınçlı gözlem odasında tedavi altına alındı. Diğer yolcuların hiçbirinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Wuhan’dan gelen Çinli hastayı bu sabah Çin’e sevk ettik. Çinli turisti özel ambulans uçakla Çin’e gönderdik. Nitekim kafiledeki diğer yolcular uçakla ülkelerine döndü.

“ŞÜPHELİ HASTANIN NUMUNELERİNİ DSÖ’NE GÖNDERDİK”

Her türlü virüsten korunmak için hijyen kurallarına uyulması gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Virüsün bulaşıcılığı influenzaya göre daha düşük. Şüpheli hastanın numunelerini Dünya Sağlık Örgütü’ne gönderdik. Dünya Sağlık Örgütü de devamında kendi prosedürüyle hem bize sonu bildirip hem de açıklamış olur.

Kırmızı alarm verilerek kapatılan hastanede Corona virüsü şüphesi

Karantinaya alınan çiftte, Çin’den tüm dünyaya yayılmaya başlayan ve 25 kişinin ölümüne sebep olan Koronavirüs’ü olasılığı da değerlendiriliyor. Bu olasılık, tedbirlerin had safhaya çıkarılmasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

Sağlık Bakanı’ndan Türkiye’de iki hastaneyi alarma geçiren çift için açıklama

ÖZEL KARANTİNA ALANINA ALINDILAR

Süreyya Paşa Göğüs hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özel bir karantina alanı oluşturularak tedavi işlemi sırasında sağlık ekiplerinin yoğun önlem aldığı, hastalara müdahale eden personeller özel kıyafetler giydiği iddia edildi. Hastane görevlilerinin yüzlerine maske taktığı görüldü.

Çin’de panik yaratan görüntüler. İnsanlar yere yığılıyor. Ölü sayısı 830’a yükseldi

HASTANEDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLMİŞTİ

Çinli çiftin dün tedaviye alındığı Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde olağanüstü hal ilan edilmiş, hastane acilinin kırmızı alanı kapatılmıştı. Tüm çalışanlara maske dağıtılıp, yoğun güvenlik önlemi alınmıştı.