Rockstar Games’in başı GTA 6 ile derde girecek

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 9:21 pm

İzlenme rekorları kıran GTA 6 fragmanı, gerçek kişilerden esinlenen karakterlere yer verdiği için Rockstar Games’in başını ağrıtabilir; İlk dava kapıda.

Geçtiğimiz hafta oyun dünyası için son derece önemli bir gelişmeye sahne oldu. Yıllardır gündemden düşmeyen GTA 6’nın uzun zamandır heyecanla beklenen ilk fragmanı, nihayet geçtiğimiz hafta yayınlandı. Tüm dünyada oyunseverlerin sabırsızlıkla beklediği ilk fragman, tahmin edildiği gibi büyük ilgiyle karşılandı. Bugün itibarıyla sadece YouTube’da 140 milyon izlenmesi olan fragman, gördüğü yoğun ilgi sayesinde pek çok rekora imza attı. Dahası bu ilk fragmanın yayınlanmasının ardından pek çok oyun kanalı ve YouTuber, GTA 6 fragmanıyla ilgili içerikler üretti ve bunlar da milyonlarca izlenmeye ulaştı.

Fragmanın detaylı şekilde analiz ettiği bu videolarda dikkat çeken detaylardan biri de GTA 6 fragmanında yer verilen gerçek olaylar ve kişiler oldu. ABD’nin sık sık çılgınca olaylara sahne olan Florida eyaletinde geçecek olan yeni GTA oyunu için yayınlanan ilk fragmanda, Florida’nın haberlere konu olan çılgınca olaylarından bir kaçı yeniden canlandırılmıştı. Ayrıca Florida Joker gibi gerçek kişilerden esinlenen karakterler de ilk fragmana koyulmuştu.

Bu göndermeler GTA hayranları tarafından ilgiyle karşılandı karşılanmasına ama bir yandan Rockstar Games’in başını ağrıtabilecek bir yasal sürecin de fitilini ateşlemiş oldu. Çünkü Florida Joker olarak ünlenen suçlu, Rockstar Games’in kendi görünüşünü ve hayatını çaldığını öne sürerek şirkete milyonlarca dolarlık bir dava açacağını söylüyor. Bu davadan caymak içinse stüdyodan 1-2 milyon dolar istiyor.

 

İlginizi çekebilir: GTA 6 Fragmanı Mr. Beast’in Rekorunu Kırdı

Bildiğiniz gibi GTA oyunları, gerçek hayattaki markaları, mekanları ve arabaları alıp, kendince farklılaştırarak oyunseverlerin önüne koymasıyla meşhur bir seri. Bu sayede de telif hakları ödemekten kurtuluyor. Yıllarca bunu yaparak pek çok arabanın klonunu hiçbir telif ödemeden oyunlarına koyabilen Rockstar Games’in şimdi benzer bir karakter yarattı diye Florida Joker’a dava kaybetmesi pek olası değil.

Ancak yine de olası bir dava ve bu şahsiyetin stüdyoyu tehdit etmesi, heyecanla beklenen GTA 6’nın çok da hoş olmayan haberlere gündeme taşınmasına neden olabilir ki bu da Rockstar Games’in isteyeceği son şey olur. Çünkü ilk fragmana bakılırsa stüdyo uzun süre konuşulacak, günümüz teknolojisinin sınırlarını zorlayan bir oyun yapmış ve gereksiz tartışmalara ihtiyaç duymadan da yeni oyunu ile büyük başarı yakalayabilir. Bu yüzden stüdyonun bu suçlamaları bir an önce geride bırakmak isteyeceğine şüphe yok.

 

Samsung Galaxy S23 FE Avrupa Pazarına Giriş Yaptı

Kaynak: TELE1