Rakel Dink: Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 10:58 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 11:01 am

Rakel Dink, eşi Hrant Dink‘in katili Ogün Samast‘ın tahliye edilmesine ilişkin, “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi” dedi.

AGOS Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda katleden Ogün Samast, Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi. Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki yağdı. Dink’in eşi Rakel Dink de, Samast’ın tahliye edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YASIN EN AĞIR GÜNLERİNE GERİ YOLLADILAR BİZİ”

Cumhuriyeti’n 100. yılında Azınlık Hakları Konferansı’nın açılışında konuşan Dink, “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi” dedi.

“Biz zaten yıllardır katillerle aynı havayı soluyoruz” diyen Rakel Dink, “Dink’in ölüm emrini verenlerin aramızda dolaştığını biliyoruz zaten. Sabahattin Ali’nin, İlhan Erdost’un, Zeki Tekiner’in, Uğur Mumcu’nun, Musa Anter’in katilleriyle aynı havayı soluduğumuzu bilmiyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki yağıyor!

“İLK GÜNDEN BERİ KARANLIĞIN SORGULANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK”

Dink, şunları da söyledi: “Mesele hiçbir zaman şu ya da bu kişinin 3-5 yıl fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.”

Merdan Yanardağ: Hrant Dink, FETÖ tarafından planlanarak öldürüldü

Rakel Dink: En çok da bir kuzuya kıydıkları için üzülüyorum