Ogün Samast kayıplara karıştı! Baba ‘Haberim yok’, muhtar ‘gittiler’ dedi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 1:20 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 1:20 am

Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de düzenlediği silahlı suikastla katleden Ogün Samast‘ın tahliye edildikten sonra Trabzon’daki evine gitmediği ortaya çıktı. Samast’ın babası, “Ben almaya gitmedim” derken köy muhtarı ise Samast ailesinin 14 Kasım’da ‘sessiz sedasız’ köyden ayrıldığını öne sürdü.

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de düzenlediği silahlı suikastla katleden Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edildi. Tahliyesinde cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı öne sürülen Samast’ın Trabzon’daki evine gitmediği ortaya çıktı.

AİLE: BULURSANIZ KONUŞURSUNUZ

10Haber’de yer alan habere göre, baba Ahmet Samast oğlunu cezaevinden almak için Bolu’ya gitmediğini belirterek “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi. Samast’ın ağabeyi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirtip “Ogün’ü bulursanız konuşursunuz” yanıtını verdi.

MUHTAR: GİTTİLER, GELMEDİLER

Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir ise yaptığı açıklamada Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını söylerken “Kimseye bir şey demediler. Çok iyi insanlardır, yıllardır komşularımız. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum” dedi.

Garo Paylan: Ogün Samast’ı da mağdur olarak görüyorum