Merdan Yanardağ: Hrant Dink, FETÖ tarafından planlanarak öldürüldü

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 12:26 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:09 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ogün Samast’ın tahliye edilmesiyle yeniden gündeme gelen Hrant Dink cinayeti hakkında, “FETÖ tarafından planlanarak öldürüldü. Olayda AKP iktidarının sorumluluğu büyüktür. Unutulmasın!” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ogün Samast’ın şartlı salıverme düzenlemesi doğrultusunda tahliye edilmesiyle yeniden gündeme gelen eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Merdan Yanardağ, Hrant Dink’in AKP ve Fethullah Gülen Cemaati ile işbirliği yaptığı dönemde Cemaat tarafından planlanarak öldürüldüğünü vurguladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan ve kendisinin cinayetle ilgili yazmış olduğu “AKP-Cemaat Kumpası olarak Ergenekon Darbesi: Cumhuriyet’in Sonbaharı” isimli kitabı hatırlatan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Tayfun Kahraman’ı, Barış Pehlivan’ı, Çiğdem Mater’i hapiste tutan rejim, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı tahliye etti, iyi mi!”

“Hrant Dink, Ergenekon davalarına uygun bir siyasal ve toplumsal atmosfer yaratmak için FETÖ tarafından planlanarak öldürüldü. Liberaller bu palavraya inandı. Tutuklananlar arasında Ramazan Akyürek ve A. Fuat Yılmazel gibi emniyet müdürlerin de olduğu 30’u aşkın FETÖ’cü polis var.”

“FETÖ, o dönemde katilleri BBP çevresinden, (Alperen Ocakları) devşirdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun, “Bizim tarlamızı çok sürmüşler” dediği olay budur. Aynı planlama; islamcı faşist ya da milliyetçi gençlerin kullanıldığı Danıştay cinayeti ve Malatya Zirve Yayınevi katliamında da var.”

“FETÖ’nün planladığı Dink cinayetinin arka planını, olayın hemen ardından belgeleriyle yazdık. Ancak ne FETÖ’nün yalanına inanan liberaller ne de Cemaatle işbirliği yapan AKP iktidarı ortaya koyduğumuz gerçeği dikkate aldı. Olayda AKP iktidarının sorumluluğu büyüktür. Unutulmasın!”

Yanardağ’dan ‘hançer’ çıkışı! “İYİ Parti CHP’yi çökertip yerine geçmek istiyor”