Prag katliamının görgü tanıkları konuştu

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 12:41 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 12:43 pm

Prag‘taki saldırıya tanıklık eden öğrenci Weizman, saldırgan gelmeden dakikalar önce bulunduğu odanın kapısını kilitlediğini söyledi. Weizman, “Vurulacak insanların olup olmadığına bakmak için her sınıfı dolaşıyordu” dedi.

Çekya’nın başkenti Prag’daki Karls Üniversitesi’nde 24 yaşındaki David Kozak, üniversitenin balkonundan otomatik bir silah ile yoldan geçenlere ateş açtı. Saldırı sonucunda 14 kişi yaşamını yitirirken resmi verilere göre de 25 kişi yaralandı. Polisin müdahale ettiği ve ölü ele geçirilen Kozak ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye başladı.

Silahlı saldırganı gören bir tanık, yaşadığı korku dolu anları anlatırken, canlarını son anda kurtardıklarını söyledi. Saldırı, üniversitede gazeteci ve yüksek lisans öğrencisi olan Jakob Weizman’ın Arnavutça dil sınavına girmek için gelmesinden kısa bir süre sonra başladı.

“SINAV SIRASINDA SİLAH SESLERİ DUYDUM”

Küçük bir odada sadece kendisi ve profesör vardı. Weizman, “Sınav sırasında silah sesleri ve çığlıklar duydum.” dedi. Profesör ile kendisinin ne yapacaklarını bilmediklerini ve donup kaldıklarını söyleyen Weizman, “Nihayet polisler gelmeye başladı ve daha fazla silah sesi ve çığlık duyuldu.” ifadelerini kullandı.

Prag’da 15 kişinin öldüğü üniversite saldırısının yeni görüntüleri çıktı

“KAPIYI KİLİTLEDİM”

Weizman, bulunduğu odadan paylaştığı fotoğrafa şu notu düştü:

Şu anda Prag’daki sınıfımda sıkıştım kaldım. Saldırgan öldü ama tahliye edilmeyi bekliyoruz. Kapıyı, saldırgan açmaya çalışmadan önce kilitledim. Lanet olsun.

“KAPILARI AÇMAYA ÇALIŞIYORDU”

25 yaşındaki Weizman, “Saldırganın fakültenin içinden çıkıp balkona geçtiğini ve dışarıdan insanlara ateş ettiğini düşünüyorum. Kaçmaya çalışanlar vardı.” diye ekledi.

The Guardian’ın haberine göre, Weizman, kapıyı saldırgan açmaya çalışmadan yalnızca beş dakika önce kilitlediklerini anlatırken, “Kapıları açmaya çalışıyordu. Vurulacak insanların olup olmadığına bakmak için her sınıfı dolaşıyordu.” şeklinde konuştu.

Prag’da babası ile 14 kişiyi öldüren üniversite saldırganının ‘gizli’ günlüğü ortaya çıktı

Kaynak: TELE1