Prag’da 15 kişinin öldüğü üniversite saldırısının yeni görüntüleri çıktı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 9:25 am - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 11:37 am

Prag’da Charles Üniversitesi‘ne düzenlenen ve 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Çekya’nın başkenti Prag’daki Jan Palach Meydanı’nda bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi’ne düzenlenen silahlı saldırıya ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde üniversite öğrencisi olan 24 yaşındaki saldırgan David Kozak’ın üniversite binasından çevredekilere ateş ettiği ve güvenlik güçlerinin saldırgana karşılık verdiği görüldü.

ÖĞRENCİLER PENCEREDEN ATLADI

Çevredekiler tarafından çekilen başka bir diğer görüntüde ise, saldırı sırasında bazı öğrencilerin canlarını kurtarmak için pencerelerden binanın dışına atladığı anlar anbean kayıt altına alındı. Üniversiteye düzenlenen saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

SALDIRIDAN ÖNCE BABASINI ÖLDÜRMÜŞ

Ölü ele geçirilen saldırgan ile ilgili yeni bilgiler de öğrenildi. 15 kişi öldüren saldırganın saldırıdan saatler önce Prag yakınlarındaki köyde babasını öldürdüğü ortaya çıktı.

Öte yandan Çekya polisi, saldırganın geçen hafta başkent yakınlarındaki bir ormanlık alanda yaşanan cinayet olayıyla bağlantılı olduğunu duyurdu. Geçen hafta ormanlık alanda bir adam ve yeni doğmuş bebeği ölü bulunmuştu. Bu saldırının arkasında da David Kozak olduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

Prag’da üniversiteye silahlı saldırı! 15 ölü 24 yaralı

Kaynak: TELE1