Prag’da babası ile 14 kişiyi öldüren üniversite saldırganının ‘gizli’ günlüğü ortaya çıktı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 9:59 am - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 12:33 pm

Çekya’nın başkenti Prag‘da öğrencisi olduğu üniversitede otomatik bir silahla onlarca insanı öldüren David Kozak’ın bir hafta önce de cinayet işlediği ortaya çıktı. Katilin aynı zamanda katliam yapmak istediğine dair düşüncelerini kaleme aldığı günlüğü basına yansıdı.

24 yaşındaki David Kozak, Prag’da şehrin merkezindeki üniversitenin balkonundan otomatik bir silah ile yoldan geçenlere ateş açtı. Saldırı sonucunda 14 kişi yaşamını yitirirken resmi verilere göre de 25 kişi yaralandı. Polisin müdahale ettiği ve ölü ele geçirilen Kozak ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye başladı.

BABASINI ÖLDÜRMÜŞ

Kozak’ın saldırıdan saatler önce Prag yakınlarındaki köyde babasını öldürdüğü ortaya çıktı. Kozak’ın babasının cansız bedeninin bulunduğu açıklandı. Öte yandan Çekya polisi, saldırganın geçen hafta başkent yakınlarındaki bir ormanlık alanda yaşanan cinayet olayıyla bağlantılı olduğunu duyurdu. Geçen hafta ormanlık alanda bir adam ve yeni doğmuş bebeği ölü bulunmuştu. Bu saldırının arkasında da Kozak olduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

15 kişinin öldüğü üniversite saldırısının yeni görüntüleri çıktı

RUSÇA YAZDIĞI GÜNLÜK ORTAYA ÇIKTI

Kozak’ın mesajlaşma platformu Telegram’da Rusça bir günlük yazdığı da kayıtlara geçti. Yerel medyada yer alan haberlerde mesajda Kozak’ın, “Bir gün bir okula silahlı baskın yapmak istiyorum ve muhtemelen intihar etmek istiyorum” dedi. Mesajlardan birinde de Kozak’ın, “Okula silahlı saldırı düzenlemek ve intihar etmek istiyorum. Alina Afanaskina bana çok yardımcı oldu” dedi. Kozak’ın bahsettiği Afanaskina ise bu ayın başında Rusya’da bir okula silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki öğrenciydi.

Mesajında devamında ise, “Ben her zaman öldürmek istiyordum. Ben gelecekte bir manyak olacağımı düşünüyordum” dedi.

Prag’da üniversiteye silahlı saldırı! 15 ölü 24 yaralı

Kaynak: TELE1