Piyasanın en gelişmiş tablet modeliyle karşımızda

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 7:52 pm

Huawei’nin kısa süre önce görücüye çıkardığı iddialı tablet modeli MatePad Pro ile karşınızdayız. 12.6 inç değerde oldukça büyük bir ekrana sahip bu ürün, ince ve şık tasarımıyla da kolaylıkla taşınabiliyor ve hem iş hem de okul hayatınızda size eşlik etmek istiyor.

Huawei MatePad Pro tablet, 6.5mm kalınlıkta yaklaşık 609 gram ağırlıkta. Köşelerden yumuşatılmış hatları, dışa doğru hafif çıkıntılı tasarlanan çoklu kamera sistemi ve Huawei Sound teknolojisinin kullanıldığı hoparlörleri var.

İster dikey, isterseniz de yatay olarak kullanın. İster bir elektronik kitap okuyun, ister oyun oynayın, isterseniz de Huawei kalemle bir toplantıda notlar alın, bir seyahat esnasındaki vakitlerinizi değerlendirmek adına çizimler yapın, arkadaşlarınızla paylaşın…

Tabletlerin günümüzde “taşınabilir PC” formunu yakalayabildiklerini söyleyebiliriz. Bu noktada, Huawei’nin güncel hamleleri de fazlasıyla önemli.

 

MatePad Pro

MatePad Pro, tam 12.6 inç ekran boyutuna sahip. Neredeyse bir laptop ekranı kadar büyük. Güzel olan bir diğer nokta ise, 120Hz tazeleme değerinin sunuluyor olması. Yani yalnızca büyük görüntü değil, aynı zamanda o görüntünün net ve akıcı detaylarla sunulması da hedefleniyor.

Sunulan renkler, gerçek hayattaki renklerle neredeyse aynı tonlarda. Bu, dijital ortamda tasarımlar gerçekleştiren, fotoğraf ve video işleriyle uğraşan profesyoneller için önemli aslında.

OLED teknolojisinin kullanıldığı bu ekran, 2560 x 1600 çözünürlük, 600 nit parlaklık değeri ve 1ms’den daha az tepki süresi sunarak “premium deneyim” sağlıyor diyebiliriz.

MatePad Pro

 

Kirin 9000E işlemcisiyle geliyor

5nm üretim süreciyle hazırlanan bu işlemci, 3.13 GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. Ayrıca, bu tablette Mali-G78 GPU da var. 24 çekirdekli bu GPU, ilk kez tanıtıldığı 2020 yılında, “Bir Huawei cihazda yer alan en güçlü GPU” olarak lanse edilmişti.

Bu detaylara ek olarak, tabletimizde 8GB RAM ve 256GB dahili depolama değerleri mevcut.
Kısacası, amiral gemisi statüsünde bir tabletle karşı karşıyayız.

MatePad Pro tablet, Huawei’nin yeni Harmony OS 3 mobil işletim sistemiyle geliyor. Akıcı bir arayüz var. Ön yüklü olarak pek çok işe yarar uygulama sunuluyor ve istenirse dahası için Huawei AppGallery’ye gidilebiliyor. Burada yerli ve yabancı pek çok oyun ve uygulama var. Hatta yerli bankaların resmi uygulamaları da mevcut.

“Bu cihazda Android oyun ve uygulamaları çalışıyor mu?” diye soruyorsanız, cevabımız “evet, çalışıyor” olacaktır. Zira cihaz, Android tabanlı bir sisteme sahip. İster uygulama mağazasından, isterseniz de uygulama ve oyunların resmi websitelerinden APK dosyalarını da indirebilirsiniz.

 

 

MatePad Pro

Tabletlerde genellikle kamera kurulumu üzerinde çok durulmaz. MatePad Pro, bu noktada da pek çok rakibinden ayrılabiliyor. Şöyle ki…

Cihazın arka tarafında üçlü kamera sistemi var: 13MP + 8MP + 3D derinlik algılayıcısından oluşan sistem, size bol seçenek sunuyor.

Genellikle telefonlarda görmeye alışık olduğumuz geniş açılı çekim, 10X zoom gibi özellikler burada var.

1080p 60FPS ve 4K 30FPS video çekim özellikleri de var. Böylelikle arkadaşlarınıza göstermek için bir ürünü detaylıca kayıt altına alabilir ya da örneğin gittiğiniz bir iş gezisinde, manzara videoları çekebilirsiniz. Tabii bu kameralar, online toplantılarda da detaylı sunumlar için işinize yarayacaktır.

MatePad Pro

Huawei bu tablette ağır çekim video özelliğini dahi sunuyor.

Ön kameramız ise, 8MP değerde. Portre fotoğraf çekim modu ve 1080p 30FPS video çekim modu mevcut.

Ön kamera, görüntülü görüşmelerde genelde tercih edilen kameradır. Yetkililer bunu bildiği için bu tarafta bir takım geliştirmeler de sağlamış.

Hem görüntü hem de ses kalitesi başarılı. Ses sistemi, ortamdaki gürültü düzeyini en aza indirerek sizin sesinizin karşı tarafa berrak detaylarla erişmesini sağlıyor. Yapay zekânın önemini böylelikle bir kez daha görebiliyoruz.

MatePad Pro

 

Kullanılabilirlik

Huawei de bunun farkında. Bu ürün, Huawei’nin bluetooth klavyesiyle ve yeni nesil kalemiyle de kullanılabiliyor.

Örneğin, şu an elimizde Huawei M-Pencil 2022 var. Bu kalemle ekran kapalı olsa bile kısa sürede açıp hızlı notlar alabilir, ekranda belirlediğiniz bölgeden ekran görüntüsü alarak düzenlemeler yapabilir, basit çizimler yapabilir, hatta gelişmiş karikatür ve tasarımlar üzerine çalışmalar yapabilirsiniz.

Bu yeni kalem, kutuda şeffaf ucu takılı olarak geliyor. Bu, önceki kaleme kıyasla daha iyi bir çözüm aslında. Zira şeffaf uç, çizim yaptığınız süreçte, uc kısımdaki çizim alanını daha iyi görebilmenize imkân sunuyor. Tabii isterseniz ucu değiştirebilirsiniz de.

Bu kalemle şöyle bir özelliği de deneyimleyebiliyorsunuz. Diyelim ki bir tasarım üzerinde çalışıyorsunuz ve bir renk tonu çok hoşunuza gitti. O renk tonunu kopyalayarak farklı bir projede de kullanabiliyorsunuz. Şahsen ben, bu tip hamleleri PC’de sürekli yapıyorum. Tablet tarafında da olması sevindirici.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız