Pedagojik formasyon ‘seçmeli ders’ oluyor

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 12:12 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 12:13 pm

YÖK Başkanı Dr. Erol Özvar, pedagojik formasyonun tüm sınıf düzeylerinde seçmeli ders olmasına karar verildiğini duyurdu.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) pedagojik formasyonda yeni düzenleme kararı aldı. Buna göre; pedagojik formasyon programını müfredatlarına yerleşecek. Pedagojik formasyon dersleri, seçmeli ders olarak seçilebilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan YÖK Başkanı Özvar, “YÖK Genel Kurulu’nda almış olduğumuz kararı, üniversitelerimize önümüzdeki hafta tebliğ edeceğiz. Üniversitelerimiz, bu kararla beraber pedagojik formasyon programını kendi müfredatlarına yerleştirmiş olacaklar. Artık pedagojik formasyon dersleri, birer seçmeli ders olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Pedagojik formasyonla alakalı dersler, bütün sınıflarda alınabilecek. Mezun olmuş veya mezun olmak üzere olan öğrencilerimiz de ya tezsiz yüksek lisans yaparak yahut sertifika programıyla pedagojik formasyon eğitimlerini tamamlayabilecekler. Dolayısıyla hem okuyanlar hem mezunlar hem de mezun olmak üzere olanlar bu imkandan faydalanmış olacak.” dedi.

Adrese teslim üniversite ilanını YÖK doğruladı!