Özgür Özel: Herkesi Tandoğan Meydanı’na çağırıyorum

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 6:04 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 12:35 am

CHP, Can Atalay kararının uygulanmaması nedeniyle miting kararı aldı. CHP lideri Özgür Özel “Tüm sivil örgütleri ve herkesi 14 Ocak’ta Tandoğan Meydanı’na çağırıyorum” dedi. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına uymaması sonrası CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Üç buçuk saat süren MYK toplantısının ardından Parti Meclisi de bir araya geldi.

Miting yapacaklarını duyuran “5 tane celladın geleceğimizi karartmasına sessiz kalmayacağız. CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti ve TİP tarafından toplanan imza ile önümüzdeki salı günü saat 15.00’da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz” dedi.

AYM üyesi ‘fil’ ve ‘karıncalar’ paylaşımını sildi

Toplantının ardından konuşan Özel, şu açıklamaları yaptı:

*Parti Meclisi’miz tamamen karşı karşıya olduğumuz yargı eliyle anayasayı askıya alma, anayasayı yok sayma ve anayasızlaştırma üzerine bir sivil darbe girişimini gündemine almış durumda. Dün Yargıtay 3. Dairesi’nin aldığı karar  Hatay halkı tarafından milletvekili seçilmiş Can Atalay’ın, salıverilmemesine, dokunulmazlık hakkında yararlanmamasına bir karar ve kriz olarak görünmekle birlikte, bunu çok aşan bir noktaya gelmiş durumdadır. Bugün eğer ki Can Atalay serbest kalmış olsaydı onunla birlikte esir tutulan Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden, Çiğdem Mater, yargılandıkları ve delil olmadığı için iki kez beraat ettikleri bu davada, “Birileri onları beraat ettirmek istedi ancak ben bunu kabul etmiyorum” diyen Erdoğan’ın açık talimatıyla yeniden yargılanmalarını, delillerin olmadığı ortamda, bir kişinin husumeti sonucu yeniden yargılanmalarını değiştirmezdi.

‘BU MİLLETİN AĞIRINA GİDİYOR’

*Gezi Davası Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kin davasıdır. Orada haksız yere yargılananlardan biri de Can Atalay’dır. Milletvekili başvurusu yapmış ve onay gelmiştir. Adı pusulaya basılmış ve mazbatası avukatına teslim edilmiştir. Can Atalay’ın adı yemin için kürsüde okunmuştur. Birileri Can Atalay’a mazbata düzenleyenlere ‘Siz bilmezsiniz biz biliriz’ demiştir. Mesele bu kadar açıktır. Kimsenin ağrına gitmiyorsa bu milletin ağırına gidiyordur.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan ‘Can Atalay’ açıklaması: İtiraz gelmezse göndereceğiz

‘KAÇMAYACAĞIZ’

*Kendisi için anayasayı değiştiren Erdoğan 153. maddeyi yırtıp atmıştır. Onun adına beş hakim yapmıştır. Recep Tayyip Erdoğan anayasayı ortadan kaldırmaya çalışan bu darbe girişiminin başında olduğunu itiraf etmiştir. Bugün Erdoğan’ın atadığı Adalet Bakanı kararı hatırlatıp ‘Meclis’in önündedir’ darbenin komutanının yaverliğini yapmıştır. Anayasa’nın 153’üncü maddesi açıktır. AYM kararını uygulamamak, anayasal düzene karşı kalkışmadır. Bu sebeple işlenen suçla mücadele etmek için hukuki ve siyasi hiçbir adımdan kaçmayacağız.

*Yapılan iş varlığımızı borçlu olduğumuz rengini bayraktan alan anayasayı tartışmaya açmaktır. Anayasa yoksa devlet yoktur, devlet yoksa düzen yoktur. Gücün zehirlediği bu şahıs, memleketi yönetilemez bir hale getirmiştir. Memleket muz cumhuriyetine dönmüştür. Siz burada yazılan kuralları terk ederseniz muz cumhuriyetini bile ararsınız.

*Cumhuriyetten önce kurulmuş iki güzide kulübümüzü Arabistan’a götürenler Atatürk’ü pazarlık konusu yaparlar. Bu ayıbı örtmeden bir miting tertip etmişler. Yılbaşı eğlencesinden dönenlerle sabah namaza gidenler arasında bir sürtüşme planlamışlardır.

*Bu durum bir yaralanmaya sebep vermiştir. Ardından yaşananları dikkatle takip ettik. Ege’nin babası Zafer beyi aradım. Şiddete karşıyız, ama geçmişte sabıkası olmayan, adresi belli 22 yaşındaki bir genci nasıl tutuklarlar. Yılmaz Tunç bir açıklasın bakalım. Yumruğa karşıyız ama Ege’nin tutuklanmasına da karşıyız. Ege’nin savunmasını okuduk. Pişman olduğunu söylemiş ama tutukladılar çocuğu.

‘YARGITAY’A BAŞVURACAĞIZ’

*Yargıtay’a kurumsal başvurumuzu yapıyoruz. Bu 5 hakim için görevden el çektirilmelerini kendi görevleri olduğunu hatırlatıyoruz. Yargıtay’ın kararı Yargıtay’da görev yapan tüm hakimlerin üzerine sürülen bir lekedir. Bu 5 celladın ceza genel kuruluna götürülmesini davet ediyoruz.

‘TANDOĞAN MEYDANI’NA DAVET EDİYORUZ’

*5 tane celladın geleceğimizi karartmasına sessiz kalmayacağız. CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti ve TİP tarafından toplanan imza ile önümüzdeki salı günü saat 15.00’da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bu darbe girişimine karşı hangi çağrı varsa yürekten katılacağımıza belirtmek istiyoruz. Geleceğimize, emeğimize sahip çıkacağımız büyük miting için 14 Ocak Pazar Günü saat 13:00’da ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi Tandoğan Meydanı’na davet ediyoruz.”

Torpilci Adalet Bakan Yardımcısı muhabirden böyle kaçtı

 

Kaynak: TELE1