Özgür Özel’den Erdoğan’a Çorlu Tren Faciası tepkisi

Yayın tarihi: 3 Mart 2024 Pazar 3:38 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 12:49 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Tekirdağ tanıtım toplantısında konuştu. Çorlu Tren Faciası’nın karar duruşmasının ertelenmesine tepki gösteren Özel “Erdoğan diyor ki siz mağdurların tarafındasınız ama ben onları yargılatmadım, onları kanun önüne çıkartmadım onlara hesap sorulup da ipin ucu bana uzanmasın diye dimdik durdum siz mağdurun tarafında olabilirsiniz biz katilin tarafındayız dedi.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da söylediği sözlere de tepki gösteren Özel “Erdoğan diyor ki ben iktidarım bak Hatay muhalefette kaldı boynu bükük kaldı, Diyor ki Hataylılara deprem geçirdiniz çadırda kaldınız, sorununuz çok ama sizin bir kusurunuz var oyu bana vermemek, o yüzden sizi cezalandırıyorum. Benim partime oy vermezseniz mahzun kalırsınız diye şantaj yapıyor” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Tekirdağ hepimizin göz bebeğimi illerimizden biri. İki gün önce çok acı bir olaydan dolayı Çorlu’ya gelmiştik. Çorlu’da kalabalıktık. Orada aileler yürüyüşe geçerken beni de yanlarına davet ettiler. O gün buraya adalet yerini bulsun diye geldik. Kimse adaleti katletmesin diye, 25 canın hesabını sormaya geldik. O sabah bir hakimin rapor almasıyla 25 Nisan’a, yani yerel seçimlerden sonraya bıraktılar. Biz o adalet arayışının arkasında durmaya devam edeceğiz.

İmamoğlu’ndan Kurum’un gaflarına gönderme: Öğrenmeye niyetli değilse işi zor

Milletvekillerimiz ilk günden son güne kadar orada olarak tarafımızı belli ettik biz mağdurdan yanayız. Kaza olduğu sırada Devlet Demiryolları Ulaşım A.Ş’nin genel müdür uzun tartışmalardan sonra görevden alındı. Onların duruşmayı erteledikleri günden 4 gün önce genel müdürlüğe getirdiler. Erdoğan diyor ki siz mağdurların tarafındasınız ama ben onları yargılatmadım, onları kanun önüne çıkartmadım onlara hesap sorulup da ipin ucu bana uzanmasın diye dimdik durdum siz mağdurun tarafında olabilirsiniz biz katilin tarafındayız dedi.

Sonradan öğrendik ki kazanın olduğu gün TCDD genel müdür vardı o da ayrılmıştı bir yerlerde şirket kurmuş o kurduğu şirketle ihalelere girermiş. Tam bizim duruşmada olduğumuz dakikalarda Samandağ’da bir yol ihalesi karara bağlanmış 1,3 milyar lira İsa Apayadın’ın kurduğu şirkete verilmiş. Erdoğan diyor ki madden de manen de arkalarındayım. Kimi atadıysam arkasında durdum dedi. Biz de Erdoğan’a hatırlatalım sen kimin arkasında durursan dur biz mağdurun yanında kapı gibi durmaya devam edeceğiz.

KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Tabi CHP Atatürk’ün kurduğu parti daha dünyada kadınlar oy kullanamazken seçme ve seçilme hakkının tanındığı bir ülkedeyiz. Nice Avrupa Birliği ülkesi bizden 30 sene sonra bu hakkı verdi. Atatürk Cumhuriyet’in kurutuluşunun üzerinden 10 yıl geçmeden bu vizyonu ortaya koydu ve bize öğütledi. Hayatın tam yarısı kadınlardan ve erkeklerden oluşurken bu kendini vazgeçilmez gören erkelerin her birini yetiştiren dünyaya getiren kadınlarken, maalesef bizler CHP’de siyaset yapanlar Ata’mızın vizyonunu bu günlere getirmekte mahcubiyet içindeyiz.

Bu dönem 5 güçlü kadın adayımız var. Yetmez gün gelecek CHP’de Parti Grubu’nun yarısı kadın yarısı erkek olacak, belediye başkanlarının yarısı kadın yarısı erkek olacak.

ERDOĞAN ŞANTAJ YAPIYOR

Erdoğan diyor ki ben iktidarım bak Hatay muhalefette kaldı boynu bükük kaldı, Diyor ki Hataylılara deprem geçirdiniz çadırda kaldınız, sorununuz çok ama sizin bir kusurunuz var oyu bana vermemek, o yüzden sizi cezalandırıyorum. Benim partime oy vermezseniz mahzun kalırsınız diye şantaj yapıyor. Burada 11 ilçe belediyesi var 7’si CHP’de 4’tanesi de CHP’li olamayan belediyeler Kadir Başkan Tayyip Bey gibi yapmıyor bizde olmayan belediye ile olan belediyeye eşit davranıyor, oy vermeyeni oy verenden ayırmıyor. Kendisini gerçek bir devlet adamı olduğu için teşekkür ediyorum.

“ESAS YÜZÜNÜ GİZLEYECEK OLAN ERDOĞAN’DIR”

Erdoğan bir kez daha seçimleri kaybettiğini görünce geçen sefer yaptığı gibi yalana dolana sarılacağını gösterdi ve sarıldı. Geçmiş seçimlerde sonradan kendisinin yalan olduğunu kabul ettiği videolarla CHP’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına güya Kandil destek veriyormuş montaj yapacak kadar utanmazlığı ele aldılar. Birçok insana da şunu söylediler açsın işsizsin ama tehlike büyük vatanı böldürecekler, bayrağı indirecekler oyu bize vermelisin. Bu çok büyük bir yalandı. Yoksul insanları beka sorunu ile korkutarak oylarını aldılar şimdi 10 bin lira emekli maaşına işsizliğe mahkum ediyorlar, pazar yerlerinde çürümüş meyveyi sebzeyi yüzünü gizleyerek toplayan analarımız var. Yüzünü gizleyecek olan onlar değil yüzünü gizleyecek olan recep Tayyip Erdoğan’dır. Gelinen bu noktada yine yalan sarılarak, insanların açlıklarını yoksulluklarını başka bir şeyle telafi etmeye çalışıyor. Hitler gibi; Alman bebeler açlıktan ağlarken  Gobers Hitler’e şöyle yazıyordu ” Alman çocuklarının tereyağına değil Alman tanklarının gress yağlarına ihtiyacı var” Şimdi burada bayrak ezanla tehdit ediyor, seçim geçti o ezanı okuyan müezzinin hakkını yine CHP koruyor.

İmamoğlu: Bu milletin uykularını kaçıran Kanal İstanbul meselesini zihninden söküp atacağız

3 MART MESAJI

Bugün 3 Mart, devrim kanunlarının ortaya çıktığı gün. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu. Bugün laiklik ilkesinin temellerinin atıldığı gündür. Tayyip Erdoğan ‘Özgür Özel partisini topladı’ demiş. Ben demişim ki ‘Seçime kadar gizlenin, riyakarlık yapın, Ak Partililerden oy toplayın.’ Ben bir şey söyleyeceksem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyün derim. Ama Tayyip bey ne yapıyor. İzmir’de Tayyip Bey’in adayı bilbordda Ak Parti’nin ampulü yok. Kişi kendinden bilir işi. İzmirlilere ‘aman rozet kullanmayın, benim resmimi bile asmayın belki o zaman şansınız olur diyen riyakar da Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir.

Kaynak: TELE1