Fatma Karanfil’den üzen haber! Entübe edildi

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 9:39 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 9:39 am

Türk sinemasının 72 yaşındaki usta oyuncusu Fatma Karanfil, kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede entübe edildi.

‘Keloğlan’ filmlerinin Fatma’sı ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinin Şayeste Hanım’ı oyuncu Fatma Karanfil’in 4. evre kanser olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, kansere yakalanan Karanfil’in rahatsızlığına teşhis konulduğunda çoklu metastasın başladığı öğrenildi. 4. Evre kanser olan Karanfil tedavi gördüğü Florya’daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nde yoğun bakımda entübe edildi.

FATMA KARANFİL KİMDİR?

3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelen Fatma Karanfil, Language and Culture Center’de okuduktan sonra 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı. 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ancak daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’da tekstil eğitimi aldı. Göğüs kanseri teşhisi konulan ve hastalığı yenen Karanfil, 2001 yılında işine geri döndü.

2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Aşk-ı Memnu’ dizisindeki rolü ile tekrar gündeme geldi. Fatma Karanfil Yeşilçam’ın efsane yapımlarından olan Keloğlan‘da Fatma karakterini canlandırmıştı.

Entübe edilen Kadir İnanır’dan iyi haber

Kaynak: Birsen Altuntaş