Özel’in adaylık toplantısında dikkat çeken ‘zoom’ detayı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 7:05 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 7:10 pm

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 26 milletvekili Özel’in basın toplantısına gelerek ‘Arkandayız’ mesajı verdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkanlık’a adaylığını açıkladı, kaybetmesi halinde partisinden ayrılmayacağını söyledi. 35 sayfalık “Değişimin Yüzyılı Yüzyılın Değişim” başlıklı tutum belgesini de kamuoyuyla paylaşan Özel, Altı Ok’a, Atatürk’e, İsmet İnönü ve Ecevit’e vurgu yaptı, partinin ‘kurucu parti’ kimliğinin korunacağını mesajını verdi. Tutum belgesinde ayrıca CHP için için sol/sosyal demokrat kimlik vurgusu yapıldı.

Özgür Özel’in tutum belgesinde Kılıçdaroğlu’na ‘sağ-sol’ tepkisi

26 VEKİL YANINDAYDI

130 milletvekili bulunan CHP’de 26 milletvekili Özel’in basın toplantısına gelerek ‘Arkandayız’ mesajı verdi. O vekiller şunlar oldu: Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Murat Emir, Süleyman Bülbül, Özgür Ceylan, Ahmet Baran Yazgan, Ediz Ün, Hikmet Yalım Halıcı, Ali Gökçek, Turan Taşkın Özer, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Gökan Zeybek, Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen, İsmail Atakan Ünver, Hasan Baltacı, Veli Ağbaba, Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhur Uzun, Süreyya Öneş Derici, Seyit Torun, Asu Kaya, Ulaş Karasu…

60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nden de dört isim; Candan Yüceer, Pınar Uzun, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç Özel’e destek verdi. Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Gülşah Deniz Atalar da Özel’le birlikte hareket edecek isimler arasındaydı.

Özgür Özel genel başkan adaylığını açıkladı!

ZOOM TOPLANTISINDA KATILAN İSİMLER YOKTU

Gazete Pencere’den Candan Yıldız’ın analizine göre dikkat çeken bir diğer ayrıntı da toplantıda sızdırılan Zoom toplantısındaki isimlerin olmamasıydı.

Ekrem İmamoğlu’nun parti liderliği konusunda mesaj verdiği günlerde, olağanüstü kurultay tartışmaları da yapılıyordu. O tartışmanın yapıldığı bir zoom toplatışı da sosyal medyaya sızdırılmıştı.

O toplantıda bulunan isimler; Özel de o toplantıdaydı, Gökhan Günaydın, Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Engin Altay Genel Merkez’de yoktu.

Yazısında konuya ilişkin “Acaba ‘İmamoğlu gölgesi’ algısı oluşmasın diye mi?” sorusunu soran Yıldız devamında “Zira Özel’e böyle bir soru da geldi. Gazetecilerden biri ‘İmamoğlu’nun emanetçisi misiniz?’ sorusunu sordu. Özel, ‘Atatürk’ün emanetçisiyiz’ yanıtını verdi” hatırlatmasında bulundu.

Örsan Öymen’den mevcut yönetime ve ‘Değişimciler’e salvolar! “Adayım”

Özgür Özel’in konuşması biter bitmez İmamoğlu’ndan destek mesajı

Özgür Özel’in genel başkan adaylığına milletvekillerinden destek: İşte o isimler