Ozan Bingöl: TİP’ten adaylığımı açıkladım, 24 saat geçmeden eşimin MEB’deki görevine son verildi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 10:48 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 11:18 am

TİP Milletvekili Adayı Dr. Ozan Bingöl, adaylığının açıklanmasının ardından eşinin MEB’deki görevine son verildiğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi Ankara 3. Bölge 1. sıra milletvekili adayı, vergi uzmanı Ozan Bingöl, “Eşim birkaç yıldır, Millî Eğitim Bakanlığı’nda görevlendirme ile çalışıyordu. Adaylığım açıklandıktan sonra, üzerinden daha 24 saat geçmeden bakanlıktaki görevlendirmesi sonlandırıldı” dedi.

TİP Ankara 3. Bölge 1. sıra milletvekili adayı vergi uzmanı Ozan Bingöl, bugün; Fox TV canlı yayınına katıldı. Seçim bölgesi bakımından rakibinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olduğunu söyleyen Bingöl, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu seçimde adil bir yarıştan, rekabet eşitliğinden bahsedebilir miyiz? Bir tarafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı var… Altında makam arabaları, kamu kaynakları, hazine yardımları, hesapsız makam harcamaları. Bir tarafta da canla başla yürüttüğümüz bir mücadele var. Ama biz bir tek şeye inandık; halkın vicdanına, halkın iradesine ve halkın oyuna… Ayrıca mücadele sadece sahada göründüğü gibi de değil bu arada. Benim Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adaylığım açıklandığı gün başka bir olay da yaşadık biz. Eşim birkaç yıldır, Millî Eğitim Bakanlığı’nda görevlendirme ile çalışıyordu. Adaylığım açıklandıktan sonra, üzerinden daha 24 saat geçmeden bakanlıktaki görevlendirmesi sonlandırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı’nı tarikatlara, cemaatlere teslim edenler, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesine göz yumanlar benim adaylığım açıklandıktan sonra daha 24 saat geçmeden eşimin bakanlıktaki görevlendirmesini sonlandırdılar.”

Bingöl, eşinin sürüyüp sürülmediği sorusuna “Tekrar okuluna gönderildi. Burada biz adil rekabetten bahsedebilir miyiz? Orada bu işi yapanlar, sorumlu olanlar şunu bilsinler. Biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Şunu da unutmasınlar: Ben korkuyu 12 yaşında Madımak’ta bıraktım zaten.”

İşte Gezici Araştırma’dan ilk defa oy kullanacak 5 milyon genç seçmenin ‘tercih’ analizi

 

Ödül töreninde AKP’li Karaismailoğlu CHP’li Kaya ile tartışıp salonu terk etti!

CHP’nin İzmir’deki seçim bürosuna saldırı! CHP’li vekilden Savcı Sayan iddiası