Oyu eriyen AKP umudunu ikna edemediği bakanlara bağladı!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 8:55 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 8:55 pm

Hayat pahalılığı ve afet yönetimindeki yetersizlikler nedeniyle oyları eriyen AKP, aday olmalarına ikna edilemediği belirtilen bakanların aday gösterileceği illerde milletvekili sayılarını arttıracağı beklentisinde.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin sorumlusu olduğunu söylediği ekonomi politikalarının neden olduğu enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle oyları eriyen AKP’de milletvekili adayı yapılmak istenen bakanlar halen tam anlamıyla ikna edilemezken AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş umutlarını milletvekili yapılacak bakanlara bağladıklarını açıkladı.

AKP’de liste gerilimi: Baştan söyleseydiniz aday olmazdık

NTV yayınında konuşan Numan Kurtulmuş, “Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Türkiye’nin hangi istikamete yürüyeceğini tespit edileceği bir seçime gidiyoruz. Bakan arkadaşların aday gösterildikleri illerde hiç şüphesiz ilave katkıları olacak. Tanınmışlıklarından, millete yaptıkları hizmetlerinden dolayı seçim bölgelerinden daha fazla milletvekili çıkacağını düşünüyoruz. Böylece AK Parti’nin Meclis’teki grubu çok olsun. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra dilediğini bakan yapar. Bu AK Parti’ye hem değişim hem de mücadele azmi getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, TELE1 ekranlarında başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere bakanların milletvekilliği adaylığı konusunda ikna edilemediğini söylemişti.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da Habertürk canlı yayınında “Milletvekili adayı olacak mısınız” sorusuna “Öyle görünüyor” şeklinde cevap vermişti.

Karaismailoğlu, ‘Nereden aday olduğunuzu biliyor musunuz?’ sorusuna güldü