Karaismailoğlu, ‘Nereden aday olduğunuzu biliyor musunuz?’ sorusuna güldü

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 8:56 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 9:40 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hangi şehirden milletvekili adayı olacağı sorusuna gülerek, “Biz yıllardır memleketimize hizmet ediyoruz” dedi.

Bakanların, 2017’deki Anayasa değişikliğinin ardından kamu görevlisi olarak sayılmaları nedeniyle milletvekili adaylıkları hakkında tartışma bitmedi. Birçok hukukçu, YSK’nin kamu görevlilerine tanıdığı istifa süresi içerisinde bakanların, koltuklarından ayrılmadıkları için vekil adayı olamayacağı görüşünde. AKP de bakanların istifa etmesine gerek yok görüşünün arkasında.

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’a konuk olan Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aday olacak mısınız sorusuna, “Öyle görünüyor” yanıtını verdi. AKP’li Karaismailoğlu, Nereden aday olduğunuzu biliyor musunuz?” sorusuna da yanıt vermedi. Soruyu duyunca gülen Karaismailoğlu, şunu söyledi:

“Biz memleketimize hizmet ediyoruz. Bizim için görevler…”

Ersoy’un İstanbul’dan adaysınız öyleyse demesine üzerine Karaismailoğlu, “Hayırlısı olsun” dedi.

MHP’NİN KARARINA AKP’DEN İLK YORUM

Karaismailoğlu, MHP’nin kendi logosu ve adayları ile seçime girme kararı hakkında, “Hayırlısı olsun demek kalır bize” dedi.

TWİTTER KISITLAMASINI SONRADAN ÖĞRENMİŞ!

Ersoy, deprem felaketinde BTK’nin neden Twitter’a kısıtlama getirdiğini sordu. Karaismailoğlu, şunları sarf etti:

İktidar sosyal medyada tek ses istiyor! Twitter’a erişim kısıtlaması

“Mahkemeye intikal etmiş bir konu. Arkadaşlarımız savunmalarını yapıyor. Gerekli bir durum vardı yapıldı. Yanlış bir karar olsaydı yapılmazdı. Teknik olarak da izahı var. Olağanüstü vir durum vardı, yapılması gerekiyordu demek ki. Güvenlik de olur, enkazlar orada vatandaşlarımız orada. Sosyal medya üzerinden olumsuzluklar yaşamıştık. Mahkeme süreci devam ediyor”

Adil Karaismailoğlu ve Fahrettin Altun’a sosyal medya kısıtlaması için suç duyurusu!

Kısıtlamanın ne kadar sürdüğü sorusuna da Karaismailoğlu şunları söyledi:

“O yoğunlukta biz bunları takip edemedik. Biz bant daraldığını da daha sonradan fark ettik. Ama biz zaten deprem bölgesinde enkazları içerisinde biz o süreci hızlı ve doğru takip edemedik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem felaketinde BTK’nin Twitter’a kısıtlama getirmesini sonradan öğrendiğini söyledi:

“Biz o süreci hızlı ve doğru takip edemedik”

AKP’nin istediği olmadı! MHP vekil listesini YSK’ye teslim edecek

Bakanlar için artık çok geç! ‘Yasal olarak aday olmaları mümkün değil’