Arzu Çerkezoğlu’ndan “Taksim’e neden girilemedi” sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 9:58 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 10:52 pm

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, abluka altına alınan Saraçhane’de toplanan halkın güvenliği için 1 Mayıs eylemini sonlandırma kararı aldıklarını söyledi.

İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, akıllara Saraçhane’deki İstanbul Surları’na kurulan polis barikatı ve tepesine yerleştirilen keskin nişancı fotoğrafıyla kazındı.

Polis barikatı karşısında eylemi erken sonlandırdığı yönünde eleştirilere maruz kalan 1 Mayıs Tertip Komitesi’nden Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Taksim’e neden girilemedi?” sorusuna yanıt verdi.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk olan Arzu Çerkezoğlu, polisin ablukası nedeniyle toplanılan halkın güvenliği düşünülerek eylemi sonlandırma kararı aldıklarını söyledi.

“PUSETİNDE ÜÇ BEBEĞİYLE GELEN İNSAN GÖRDÜM”

TELE1’e açıklamalarda bulunan Çerkezoğlu şunları söyledi:

“Türkiye’de maalesef toplumsal mücadelelerde kazanımlar bir anda olmuyor. Biz yaptığımız son görüşmede de Emniyetle, hükumetle yaptığımız son görüşmede de gördük ki bu barikatı ısrarla ve ısrarla açmıyorlar ve bu yasakçı tutumda devam ediyor siyasi iktidar. Bu noktadan sonra biz oraya birçok insan çağırdık. Oradaki topluluğun güvenliği açısından da örneğin ben üç tane pusetinde bebeğiyle gelen insan gördüm Saraçhane Meydanı’nda. Dolaysıyla bu noktadan sonra biz Tertip Komitesi’ndeki beş kurum olarak bir değerlendirme yaptık ve hep birlikte Taksim irademizden asla vazgeçmeden ama bu noktadan sonra barikatın açılmadığı, hükumetin bu baskıcı tutumunu da protesto ederek orada eylemi sonlandırma kararı aldık.”

Merdan Yanardağ’dan CHP’ye Saraçhane tepkisi: Buna izin verilmemeliydi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, abluka altına alınan Saraçhane’de toplanan halkın güvenliği için 1 Mayıs eylemini sonlandırma kararı aldıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ