ÖTV zamlarına videolu eleştiri: Devletinden.com

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 1:44 am - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 1:44 am

Cumhurbaşkanlığı kararıyla alınan araçlarda ÖTV zammı kamuoyundan büyük tepki geldi. Saadet Partisi konuyla ilgili “devletinden.com” isimli bir video yayımladı.

Sözcü’den Baruhan Serim’in haberine göre; Saadet Partisi, geçtiğimiz gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararıyla alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile ÖTV’ye silindir hacmine göre değişik oranlarda yapılan zamma sosyal medyadan paylaştığı video ile tepki gösterdi. 2002-2019 yılları arasında araç vergilerinden toplam 160.9 milyar lira vergi toplandığı belirtilen videoda, “Üretmediğimiz araçlardan, üretenden daha çok kazanıyoruz. Şimdi sıra sizde. Hemen devletinden.com’a gelin, gümrük giriş fiyatının 4 katına aracınızı alın. devletinden.com, daha pahalısı yok” ifadeleri kullanıldı.

Saadet Partisi, geçtiğimiz gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile ÖTV’ye getirilen zamlara sosyal medya hesabından paylaştığı video ile ironik bir tepki gösterdi. Videoda gümrük girişi 140 bin lira olan 2 bin motor üstü otomobillerin eklenen vergiler ve yüksek ÖTV oranıyla 567 bin 108 liraya satışa sunulduğu vurgulandı