Orhan Uğuroğlu’ndan Merdan Yanardağ’a gözaltıya tepki: Kozmik odayı açtıranlar hakkında neden harekete geçilmedi?

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 4:23 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 4:29 pm

Sosyal medyada troller tarafından hedef alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltına alındı. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu TELE1 canlı yayınında Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçen hafta TELE1 ekranlarında yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin çarpıtılarak sosyal medyada troller tarafından dolaşıma sokulmasının ardından “Terör örgütünü övme” suçlamasıyla gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler yağdı.

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Yanardağ’ın gözaltına alınmasına TELE1’de katıldığı canlı yayında tepki gösteren Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, “Hukuki mi anayasal durum mu? Tanımını zor yapıyorum. Anayasal meşruiyeti olmadan seçilen Cumhurbaşkanı… Anayasa yok ortada neyi tartışıyoruz. Hukuk mu olur. Anayasa bitti hukuk bitti… Merdan Yanardağ’dan terörist… Temel fıkrası gibi… Silahlı polislerle götürüyorlar. Sanki Abdullah Öcalan yakalandı. TRT’ye çıkartılan Osman Öcalan… Bu ülkede kozmik odayı açtıranlar hakkında neden savcılar harekete geçmedi. Çadır mahkemeleri kurup yakalanan teröristleri serbest bıraktıran, çözüm süreci adı altında çözülme için adım atanlar hakkında neden Cumhuriyet Savcıları tarafından adım atılmadı. Bu ülkede Oslo ve Dolmabahçe görüşmelerine katılan ve katıltanlar hakkında neden soruşturma başlatılmadı. Bu ülkede yasa değiştirerek bu görüşmeleri yapanları hiç bir yargı organı dava açamaz diye yasa çıkartanlar hakkında dava açılmadı. Teröristleri koruyorlarsa bu yasa koruyor. Yürürlükte şu anda…” ifadelerini kullandı.