OnePlus uygun fiyatlı telefon için çalışmalara başladı

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 3:56 pm

Çinli teknoloji şirketi OnePlus, bir taraftan amiral gemisi modelleri üzerinde çalışırken diğer taraftan ise bütçe dostu cihaz pazarındaki payını arttırmaya devam etmek istiyor.

Geçtiğimiz ay sızıntı uzmanı Digital Chat Station, OnePlus’ın daha uygun bir alternatif olarak Dimensity işlemcili Ace 2 üzerinde çalıştığını ve Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti kullanan OnePlus Ace 2’den farklı olduğunu bildirdi. OnePlus Çin Başkanı Li Jie, paylaştığı bir görüntü ile bu iddiaları doğrulamış oldu.

OnePlus

Yeni versiyonun Dimensity 9000 yonga seti kullanacağı söyleniyor. Ünlü duyum kanalı ayrıca, OnePlus’ın 50 MP kamerasını 64 MP sensörle değiştireceğini öne sürüyor. Ancak, OnePlus için yakın zamanda verilen sertifikasyonlara bakarak, yeni telefonun sadece 80W şarjla geleceğini anlayabiliriz. Bu, Snapdragon modelinde desteklenen 100W’ın altında bir teknoloji. Buradan çıkacak sonuç ise, OnePlus’ın üzerinde çalıştığı yeni modelin daha bütçe dostu bir cihaz olacağıdır.

 

Hatırlatma amaçlı olarak, 8+ Gen 1 yonga seti kullanan Ace 2‘nin başlangıç fiyatı 435 dolardı. Bu modelin ilk satışından sonra, Li Jie talebin “olağanüstü” olduğunu söyleyerek durumdan duyduğu memnuniyeti açıkça dile getirmişti.

 

İşte eğer OnePlus daha uygun fiyatlı bir model üzerinde çalışıyorsa ve gerçekten bunu yapacaksa, o zaman karşımıza 350 dolar civarı fiyata sahip bir akıllı telefonun çıkacağını söyleyebiliriz. Tabi bu durum şu an için yalnızca tahminlere dayanıyor. Ancak gerçeğin ortaya çıkmasına da çok bir zaman kalmadı. Nitekim birçok kaynaktan teyit edildiği üzere, OnePlus’ın bu telefonu birkaç hafta içerisinde tanıtması bekleniyor.

Gençler Android telefon kullanmaktan utanıyor